• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Flaş Türkiye açıklaması: Türkiye'yi Rusya'dan uzak tutmalıyız!

Yeniakit Publisher
2021-01-27 14:04:00 - 2021-01-27 14:17:08
Flaş Türkiye açıklaması: Türkiye'yi Rusya'dan uzak tutmalıyız!

Türkiye için "sözde müttefik" ifadelerini kullanan ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, senatörlere yaptığı detaylı açıklamalarda "Türkiye'yi Rusya'ya yaklaştıracak adımlardan uzak durmalıyız" dediği öğrenildi.

ABD'nıin çiçeği burnunda başkanı Joe Biden'ın Dışişleri Bakan adayı Antony Blinken, dün onay alarak görevine başladı.

Blinken, geçen hafta Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde, Türkiye düşmanı Bob Menendez'in Türkiye aleyhindeki sorusunu yanıtlarken Ankara için "sözde stratejik ortak" ifadesini kullanmış, bu da tepki çekmişti. Blinken'ın kamuoyu önünde yaptığı açıklamalar dışında bir de senatörlerin yönelttiği yazılı soruları cevapladı. İşte bu bölümde Blinken'ın Türkiye ile ilgili daha detaylı açıklamalarda bulunduğu ortaya çıktı.

Milliyet gazetesindeki köşe yazısında Ali Çınar, Blinken'ın bu açıklamalarına ulaştığını söyledi.

İşte Blinken'ın 4 kritik nokta üzerinden durduğu ve Kongre'de senatörlere yazılı olarak sunduğu Türkiye değerlendirmeleri:

"Türkiye zorlu bir müttefiktir. Başkan seçilen Biden, uluslararası hukuku ihlal eden veya bir NATO müttefiki olarak taahhütlerini ihlal eden Türkiye'nin davranışlarını gündeme getirme sözü verdi. Yönetimimiz, insan hakları ve hukukun üstünlüğünü önem veriyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Terörle mücadele, Suriye'deki çatışmayı sona erdirme ve bölgesel istikrarı sağlama konularında ortak çıkarlarımız var. Türkiye ile ortak öncelikler konusunda işbirliği arayacak ve anlaşmazlıkları çözmek için diyaloğa gireceğiz.

Daha genel olarak, Türkiye'yi Rusya'ya ve diğer düşmanlara yaklaştıracak adımlar atmaktansa, batıya dönük tutmak önemlidir.

Bölgesel meselelerdeki farklılıklar ile Türkiye'yi transatlantik ittifakına geniş ölçüde uyumlu tutmaya çalışacağız."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hizipsavar

çok basİT: 1. fetoyu hemen paketle yolla 2. f35 leri yolla ceza olarak 5 adet bedava 3. her türlü engelleme kısıtlama vatsa cutsayı aal çıkarnaların münasip bir yerien sok. sonra biz bakalım işimize geliyorsa kabul ederiz.

murat yılgınç

neymiş TÜRKİYEYİ RUSYADAN UZAK TUTMALARI GEREKİYORMUŞ NASIL OLCEK BAKEM  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23