• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fıtık için hangi bölümden randevu alınır

Yeniakit Publisher
2019-12-09 17:05:00 - 2019-12-09 17:09:11
Fıtık için hangi bölümden randevu alınır

Belimde ağrı var hangi bölüme gitmeliyim? Bel fıtığı başlıca bel, bacak ağrısı, ayaklarda uyuşma, yürümede zorluk şikayetleri ile kendine gösteren bir hastalıktır. Bel fıtığı hastalığının önemli bir bölümü mikrocerrahi operasyonlarla tedavi edilir. Peki fıtık için hangi bölümden randevu alınır? İşte fıtık hangi bölüm bakıyor? sorusuna ilişkin haberin detayları.

Belimde ağrı var hangi bölüme gitmeliyim? sorusu fıtık şüphesi olan vatandaşlar tarafından sıklıkla sorgulanmakta. Bel fıtığı başlıca bel, bacak ağrısı, ayaklarda uyuşma, yürümede zorluk şikayetleri ile kendine gösteren bir hastalıktır. Bel fıtığı hastalığının önemli bir bölümü mikrocerrahi operasyonlarla tedavi edilir. Peki fıtık için hangi bölümden randevu alınır? İşte fıtık hangi bölüm bakıyor? sorusuna ilişkin haberin detayları.

Bel fıtığı ameliyatlarında Mikrocerrahi yöntemler sayesinde büyük kesiler açılmadan cerrahi tedaviler gerçekleştirilmektedir. Mikrocerrahide hastanın bel gölgesinde yaklaşık 2 cm kesi yapılarak fıtık tedavi edilir. Mikrocerrahi ile gerçekleşen operasyonların iyileşme süreci ve operasyon sonrası görülen olumsuz etkiler diğer yöntemlere göre daha az görülür.

Fıtık için hangi doktora gidilir?

Bel ağrısının sebeplerindeki bu karışıklıkta hastalarda kafa karışıklığına sebep olduğundan hastalarda haklı olarak hangi uzmanlık branşına başvuracağını bilemez. Dahiliye, ortopedi, fizik tedavi, beyin cerrahisi, üroloji gibi branşlara hastalar bel ağrısıyla başvurabilmektedir. Bel ağrısı asıl olarak fizik tedavi ve beyin cerrahisi branşlarını ilgilendiren bir bulgudur. Aynı benzer karışıklık bel fıtığı içinde geçerlidir. Bel fıtığı hastalarının da asıl başvurması gereken branşlar beyin cerrahisi ve fizik tedavi uzmanlarıdır.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23