• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ’nün siyasi ayağı tartışması ‘Başbakana P...venk diyorlardı mücadele etselerdi’

Yeniakit Publisher
2020-02-14 00:01:00 -
FETÖ’nün siyasi ayağı tartışması ‘Başbakana P...venk diyorlardı mücadele etselerdi’

Köşe yazarı Abdulkadir Selvi siyasi ayak tartışmaları ekseninde ortaya atılan 2004 yılı MGK'sında imzalanan İrtica ile Mücadele Eylem Planı'na ilişkin eleştirilere askerlerin Erbakan ve Erdoğan hükümetlerine karşı üstenci tavrını anlatarak cevap verdi. 28 Şubat'ta Osman Özbek Paşa'nın Erbakan'a yönelik "P...venk" ifadesini ve Erdoğan'a verilen e-muhtırayı hatırlatan Selvi, "O zaman bir siyasi desteğe mi ihtiyaçları vardı. Mücadele etselerdi. Bunları harp okulunda Erdoğan mı eğitti?" dedi.

Türkiye bir süredir FETÖ'nün siyasi ayağını tartışıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösterip gerekçe olarak da 2004 Milli Güvenlik Kurulu'nda imzalanan İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın uygulanmadığını gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise o MGK dahil sonraki hiçbir MGK'da FETÖ'cü subaylarla ilgili önlerine bir liste gelmediğini söyledi.

Bir TV programında Kılıçdaroğlu'nun bu iddiasını değerlendiren gazeteci yazar Abdulkadir Selvi ilk olarak 28 Mart 1998 Mart'ta gerçekleşen MGK toplantısında Bülent Ecevit'in Fetullahçı yapıya sahip çıkmasını hatırlatarak söze başladı.

FETÖ'nün 2002 seçimlerinde milli görüşten uzak durma stratejisi gereği AK Parti'ye yaklaşmadığını ifade eden Selvi, yakınlaşmanın ise 2007 e-muhtıra, Cumhuriyet Mitingleri ve ardından AK Parti'nin yüzde 47 ile seçimi kazanmasının ardından başladığını söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

2004 eleştirisinin haksızlığını ise Erbakan'ın başbakanlığı sırasında yaşanan hadsizliği hatırlatarak vurguladı Selvi.

Dönemin önemli generallerinden Osman Özbek'in, Erbakan için "P...venk" dediğini hatırlatan ve o tarihte Cumhurbaşkanı Demirel'in "öfke patlaması" ve dönemin Genelkurmay Başkanı'nın "Kimsenin ağzına fermuar çekemem" dediğini belirten Abdulkadir Selvi, "O zaman bir siyasi desteğe mi ihtiyaçları vardı. Başbakana omuz atıyorlardı. Başbakan Erbakan'ı MGK'da istifaya zorluyorlardı mücadele etselerdi" dedi.

15 Temmuz'da darbe yapan askerlerin hepsinin 1986'da çalınan sorularla askeri liselere giren subaylar olduğunun altını çizen Selvi, "Darbe yapan bu tuğgeneraller 1994'de harp okulundan mezun olanlar. Bunları harp okulundan Erbakan, Erdoğan ya da AK Parti mi eğitti? Bunlar hocalıklarını yaptılar, bunlar terfilerini verdiler." ifadesini kullandı.

AK Parti döneminde de ihraçlar söz konusu olduğunda önlerine getirilenin FETÖ'cüler olmadığını vurgulayan Selvi sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yani sen hükümete 27 Nisan'da muhtıra verecek kadar güçlüsün, Gül başbakan olarak ilk YAŞ'a katıldığın MGK Genel Sekreteri Kılınç Paşa 'karının başını aç' diyerek meydan okuyabilecek kadar güçlüsün neden FETÖ ile mücadele etmedin. Bu kararlar uygulansaymış da, FETÖ ile mücadele olurmuş da, onlar FETÖ ile mücadele etmedi. Onlar seçilmiş hükümetlerle, başbakanlarla mücadele ettiler, onlara muhtıra verdiler. Ama gelinen nokta ne oldu? AK Parti'yi, Erdoğan'ı kapatma, yasaklama, muhtıra mengenesine sıkıştırdılar. Elbette o süreçte bir yakınlaşma oldu. Ama Erdoğan 2011 seçimlerinde bunların tehdit olduğunu belirledi listelere koymadı. Ve Erdoğan bunlarla dershaneler sürecinde 2013'ten başlayarak çok kararlı bir mücadele verdi. O mücadelesinde de hepsi Erdoğan'ın karşısında yer aldı. FETÖ'ye kanallar açtılar..."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

DEMİR

Erbakan ve Erdoğan bu paşaların analarınımı b......dilerde uğraştılar fetönün önünü aştılar israile ve abd ye hizmet ettiler milletin ekmeğini yediler milletin seçtiklerine efelik ettilet apodan daha ş......sizler bunlar

mehmet sabri

Bu yazıma imzamı atarım............
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23