• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ gölgesinde aidat vurgunu

Yeniakit Publisher
2020-06-03 09:52:00 - 2020-06-03 13:17:47
FETÖ gölgesinde aidat vurgunu

İstanbul Büyükçekmece’deki Alkent 2000 Mahallesi’nde usulsüz aidata karşı yıllardır mücadele veren gazeteci Dursun Boran’ın, ayda 3 bin lirayı aşkın usulsüz aidat toplayan site yönetimine karşı başlattığı hukuk mücadelesine FETÖ gölgesi düştüğü belirlendi.

İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde villalar bölgesi olarak bilinen Alkent 2000 Mahallesi’nde illegal site yönetimi ve yüksek meblağlı aidat tartışması devam ediyor. Yıllardır süren usulsüz aidat tartışmasının başrolünde yer alan gazeteci Dursun Boran, illegal site yönetimi ile Büyükçekmece Belediyesi tarafından kumpasa alındığını, FETÖ firarisi Şerif Ali Tekalan’ın belediye başkan danışmanı yapıldığı süreçte büyük mağduriyetler yaşandığını Akit’e anlattı.

17 yıllık aidat direnişi

Ayda 3 bin 250 lira gibi usulsüz aidata karşı 17 yıldır süren hukuk mücadelesine ise FETÖ gölgesinin düştüğü ortaya çıktı. Alkent 2000’de illegal site yönetimi ve CHP’li Büyükçekmece Belediyesi tarafından kumpasa alındığını ifade eden Dursun Boran, kamuya ait cadde ve sokakların bakımı için talep edilen korkunç meblağları ödememesi üzerine hakkında başlatılan 5 icra dosyasının tamamını mahkemede kazandı. Ancak FETÖ’cü Prof. Şerif Ali Tekalan’ın Büyükçekmece Belediyesi Başkan Danışmanlığı’na getirilmesindan sonra işler değişti. Hakkında yeniden açılan hukuksuz davalar bu kez aleyhine sonuçlandırıldı. 

Sokaklar işgal ediliyor

2003 yılından beri aidat vurgununa direnen Dursun Boran, “Alkent 2000 sitesi, 1987 yılında ‘7 Tepe’ ve ‘Çamlıca’ diye 2 kısımdan oluşan bir yerleşim yeri iken Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin 24.10.2000  tarihli kararıyla ‘Alkent 2000 Mahallesi’ oldu ve yollar kamuya terk edildi. Böylece site yönetimi tüm yönleriyle hükümsüz kaldı. Ben buraya 2003’te taşındım. Villa başı korkunç meblağda aidat toplandığını fark ettim. Villa başı ayda 3 bin 250 TL, senede 40 bin TL civarında para topluyorlar. Toplamda tüm evlerden 6 milyon TL aidat diye zorla para alıyorlar. Peki bu paralar ne karşılığında toplanıyor? Diyorlar ki ‘biz çöp topluyoruz’. Hayır, çöpü belediye topluyor. Diyorlar ki ‘biz sokakları aydınlatıyoruz’. Aydınlatmayı BEDAŞ yapıyor. ‘Güvenliği biz sağlıyoruz’ diyorlar, o görevi de polis ekipleri icra ediyor. Yani hayali giderler oluşturarak yüksek tutarda aidat topladılar. Bu usulsüzlükte sözde site yönetimi ve Büyükçekmece Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Hasan Akgün başroldedir. Aidat vurgununa karşı hiçbir müdahalede bulunmayan Akgün, buradaki halkın yolunu işgal eden kaçak yapıları da yıkmamak için direniyor” dedi.

Kaçak yapı ‘sanat eseri’ oldu

Mahalledeki 25 sokağın işgal altında olduğuna da dikkati çeken Boran, “2014’te ilk olarak sokak girişindeki usulsüz kemerin yıkılmasını sağladım. Belediye, İBB’nin imar yoluna yapıldığını tescillenen kemeri ‘sanat eseri’ ifadesiyle savundu. Ama buna rağmen yıkıldı. Ancak sözde site yönetimi hâlâ sokakları dubalar, kaçak bekçi kulübeleri ve bariyerlerle işgal etmeye ediyor” diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Aidat ödemediği reddettiği için site yönetiminin kendisini 5 defa icraya verdiğini belirten Boran, yaşananları şöyle anlattı: “5 davada da mahkemeler lehime karar verdi. Dosya Yargıtay’a gitti ve Yargıtay da lehime karar vererek hukuk zaferimi tescilledi. Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün başdanışmanlığına, şimdi FETÖ firarisi olan Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan’ın getirilmesiyle yargı boyutunda inanılmaz şeyler yaşanmaya başladı. Tekalan’ın danışmanlığının ardından sözde site yönetimi ‘İcra Mahkemeleri yetkili değil, Asliye Hukuk Mahkemeleri yetkilidir’ diyerek tekrar dava açtı. Büyükçekmece 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yeniden görülen dava aleyhime sonuçlandırılarak bana 80 bin TL borç yükletildi. Karara itiraz ettim ama Yargıtay 18. Hukuk Dairesi kararı onadı. Aynı dosyada daha önce lehime karar veren Yargıtay beni icraya mahkum etti. 17-25 Aralık kumpasını yapacak kadar güçlendikleri yıl, beni de böyle mağdur ettiler.”

37 hakim-savcı FETÖ'den atıldı

Boran, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından Büyükçekmece’deki sisli havanın da kalktığını ifade ederek şunları paylaştı: “Yargıtay’daki hukuksuzluk üzerine bu defa suç duyurusu yaptım. 2012-2014 arası tüm suç duyurularım direkt takipsizlikle sonuçlanmaya başladı. 15 Temmuz’dan sonra baktık ki, tüm bu takipsizlik kararlarını veren Büyükçekmece’deki 37 tane hakim ve savcı FETÖ’den tutuklanarak ihraç edildi. Öğrendiğimize göre Şerif Ali Tekalan’ın örgüt toplantılarında benimle ilgili tüm suç duyurularının direkt reddedilmesi yönünde talimatı varmış. Milyonluk aidat davası FETÖ şeytanı nedeniyle aleyhime dönmüş durumdadır. Hukuk mücadelem ise aynı kararlılıkla devam etmektedir.”

Burası site değil sıradan mahalle

Kendisini icraya veren illegal site yönetiminin icrada adresini ‘Alkent 2000 Çamlıca Sitesi’ olarak yazdığını da aktaran Boran, “Mahkemeye sitede oturduğumun havasını veriyorlar, Oysa 2015 senesinde Büyükçekmece 7. Noter’e giden sözde sitenin Başkanı Murat Dalgıç’ın adresi olarak ‘Alkent 2000 Mahallesi’ ibaresi yer alıyor. Yani orası sıradan bir mahalle. Bu mahallenin ana girişlerine özel mülk havası katmak için kemer yapıp yolları bariyerlerle, dubalarla, OGS girişi, misafir girişi diye kapatıp bölmüşlerdi. Ama bu kamu yolunu işgalden ibaretti. Ben buraların kamuya ait olduğunu, imar yolunun işgal edildiğini İBB’ye tespit ettirdim. Hepsinin belgesi mevcut” dedi.

 

FARUK ARSLAN
Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Çözüm Basit

Aylık aidat emlak vergisinin yarısını geçmemeli.

DRSN

reise destek olamyanın..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23