• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Evlat nöbetindeki ailelerden HDPKK’lı Pervin Buldan’a sert tepki!

Yeniakit Publisher
2020-02-12 15:57:00 - 2020-02-12 15:59:36
Evlat nöbetindeki ailelerden HDPKK’lı Pervin Buldan’a sert tepki!

Partisinin grup toplantısında Türkiye’nin Suriye politikası hakkında skandal açıklamalar yapan terör sevici HDP Genel Başkan Yardımcısı Pervin Buldan’a Diyarbakır’da HDP binası önünde evlat nöbeti tutan aileler çok sert tepki gösterdi. Buldan’a ‘Türkiye’yi beğenmiyorsa Suriye'ye ya da Kandil'e gitsin’ cevabı verildi.

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Genel Başkan Yardımcısı Pervin Buldan, Türkiye’nin Suriye politikası hakkında skandal açıklamalarda bulundu. Buldan’ın “Türkiye derhal Suriye’den elini çekmelidir” ifadelerine Diyarbakır’da HDP binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerden çok sert tepki gösterdi. Oğlundan haber alamadığı için evlat nöbetinde olan baba Salih Gökçe, "Buldan Türkiye’yi beğenmiyorsa Suriye'ye ya da Kandil'e gitsin” ifadelerini kullandı.

İstanbul'da çalışırken PKK tarafından kaçırılıp Suriye'ye götürüldüğünü söylediği oğlu Ömer (25) için oturma eylemini sürdüren baba Salih Gökçe açıklamalarda bulundu.

Buldan'ın Türkiye'yi beğenmiyorsa Suriye ya da Kandil'e gitmesi gerektiğini kaydeden Gökçe, "HDP'li milletvekili Pervin Buldan grup toplantısında konuşuyordu. Diyordu ki 'Türkiye derhal Suriye'den çekilmelidir' Türkiye neden Suriye'den çekilecek ki bizim 5 askerimiz orada şehit oldu. Demek ki Pervin Buldan Türk düşmanıdır. Beğenmiyorsa Türkiye'yi Kandile ve Şengal'e gitsin" diye konuştu.

"Onlar Kürtlerin düşmanı"

6 aydır HDP il binası önünde beklediklerini fakat Buldan'ın kendilerini bir gün dahil gelip ziyaret etmediğini ya da kendilerini sormadığını vurgulayan Gökçe, "HDP'li Buldan bizlere bugüne kadar bir açıklama yapmadan şimdi de kalkmış Türkiye'nin Suriye'den çekilmesini konuşuyor. Suriye mi önemlidir yoksa Türk askeri mi önemlidir. Türk askerini beğenmeyenler ya Kandil'e ya da Suriye'ye gitsin. Ben 6 aydır buradan bekliyor bir gün Pervin Buldan'ı burada görmedim. O diyor ben Kürt'üm ama o Kürt değil, Kürtlerin düşmanıdır. Nasıl Türklerin düşmanıysa Kürtlerin de düşmanıdır. Benim için ırk ayrımı yok. Biz hepimiz aynı bayrağın altında yaşıyoruz, aynı askerliği yapıyoruz. Bizim vatanımız, şehitlerimiz, bayrağımız ve ezanımız bizim için eşi bulunmaz" şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

abdrhman

bu pislik lafla gitmez. tıkın içeri şu mahluğu

KARASAKAL

BIZI ISTEMEYEN,ASLA BIZIMLE OLAMAZ BU BUTUN HDP ICIN GECERLI
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23