Esed rejiminin Dera'ya düzenlediği hava saldırısında 6 kişi hayatını kaybetti.
Suriye'nin güneyindeki Dera kentine bağlı Dera Beled ilçesine Esed güçlerinin düzenlediği hava saldırısında ilk belirlemelere göre 6 kişinin öldüğü bildirildi.
Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan yazılı açıklamada, "Esed güçlerine ait bir savaş uçağının muhaliflerin denetimindeki Dera iline bağlı Dera Beled ilçesindeki sivil yerleşim birimlerine yönelik saldırısı sonucu ilk belirlemelere göre 6 kişinin yaşamını yitirdiği, onlarca kişinin de yaralandığı" belirtildi.
"Saldırıda yaralananların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığı" ifade edilen açıklamada, bölgede çok sayıda ev ve iş yerinin de büyük hasar gördüğü dile getirildi.
Suriye Devrim Şehitleri Veritabanı'nın (SRMD) bilgilerine göre muhalif gösterilerin başladığı 15 Mart 2011'den bu yana Dera'da Esed güçlerinin saldırıları sonucu yaklaşık 11 bin sivil hayatını kaybetti.
(AA)