• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Esed ve PYD vazgeçilmezimiz değil'

Yeniakit Publisher
2016-07-01 11:40:00 - 2016-07-01 14:02:20
'Esed ve PYD vazgeçilmezimiz değil'

Rusya Milli Güvenlik Akademisi Dış İlişkilerden sorumlu Başkan Yardımcısı Talat Enveroviç, önemli açıklamalarda bulundu. Enveroviç, Esed ve PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Rusya için vazgeçilmez olamadığını açıkladı.

Türkiye ile Rusya arasındaki sorunun çözümünde kritik görüşmeler gerçekleştiren ve iki ülke arasında mekik diplomasisi yürüten Enveroviç, önemli açıklamalarda bulundu.
Rusya Milli Güvenlik Akademisi Dış İlişkilerden sorumlu Başkan Yardımcısı Enveroviç, bu görevinin yanı sıra sınır ihlali yapan Rus jetinin düşürülmesi sonrası bozulan ilişkilerin düzeltilmesi için başlatılan diplomasinin mimarlarından... Ahıska Türkü Enveroviç, Türkçe'ye çok hakim ve Kremlin'e yakın olarak çalışıyor.

RUSYA SURİYE'DEKİ POZİSYONU DENGELEYECEK

Enveroviç'e göre Rusya, Suriye'deki pozisyonunu dengeleyecek ve PYD konusunda Türkiye'nin çıkarlarına uygun davranacak.

ESAD RUSYA İÇİN VAZGEÇİLMEZ DEĞİL

Enveroviç, “Rusya'nın, Bayır Bucak Türkmenleriyle ne sorunu olabilir? Rusya askeri harekatları Esad'dan aldığı harita ve koordinatlara göre yaptı. Bu Esad'ın planıydı. Ama Esad Rusya için vazgeçilmez değil” ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23