• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ersin Tatar: Yunanistan ve Rumların gözleri dönmüş

Yeniakit Publisher
2022-06-27 20:19:00 -
Ersin Tatar: Yunanistan ve Rumların gözleri dönmüş

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yunanistan'ın Ege adaları üzerinden halen kışkırtma çabalarının sürdüğünü belirterek, "Yunanistan ve Rumların gözleri dönmüş. Başkalarının da tahrikleriyle ne Kıbrıs'a ne de bölgenin gerçeklerine uygun tavırları yok. Ege Adalarındaki gelişmeleri buradan izliyoruz. Büyük ihlal, aymazlık ve gerçekten Türkiye'yi rahatsız edecek bir pozisyon" şeklinde konuştu.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Sabah'a önemli açıklamalarda bulundu. Yunanistan'ın Ege adalarındaki kışkırtmalarına değinen Tatar, "Yunanistan ve Rumların gözleri dönmüş. Başkalarının da tahrikleriyle Ne Kıbrıs'a ne de bölgenin gerçeklerine uygun tavırları yok. Ege Adalarındaki gelişmeleri buradan izliyoruz. Büyük ihlal, aymazlık ve gerçekten Türkiye'yi rahatsız edecek bir pozisyon" dedi.

Tatar, şunları kaydetti:

"Yunanistan ve Rumların gözleri dönmüş. Başkalarının da tahrikleriyle Ne Kıbrıs'a ne de bölgenin gerçeklerine uygun tavırları yok. Ege Adalarındaki gelişmeleri buradan izliyoruz. Büyük ihlal, aymazlık ve gerçekten Türkiye'yi rahatsız edecek bir pozisyon. Anlaşmalara baktığımızda silahsızlaştırma var. Silah yok ama onlar her türlü silahlanmayı yapıyorlar. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti'nin kabul edeceği şeyler değil. Bu çağda Türkiye ile Yunanistan'ın bölgede barışı konuştukları bir zamanda böyle tahriklerle bizleri gerçekten rahatsız etmelerine anlam veremiyorum."

Helen Adası gibi görüyorlar

Turizm onların da en büyük zenginliği, ancak böyle yapmakla etrafı rahatsız ediyorlar. Ege adalarında Türkiye'ye karşı bunu yapan burayı da hep bir Helen adası olarak görüyorlar. Bizi hala kışkırtmaya çalışıyorlar burası Helen Adası diyerek. Bizim yolumuz Türkiye'nin yoludur. Burada bütün bu uluslararası anlaşmalar Türk Yunan istikrarı bölgesel açıyı koruması için oldukça önemli. Biz Kıbrıs Türkleri ana vatan Türkiye Cumhuriyeti ile hep birlikte hareket etmek durumundayız. İlişkilerin güçlendirilmesi KKTC'yi güçlendirecektir.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kapalı Maraş'ın ziyaretçi sayısı pandemiye rağmen 530 bin oldu ve bu rakam her geçen gün katlanarak artıyor. Maraş'ın açılması çok önemli ve stratejik bir adım. Maraş nostalji ve tarihi bakımından çok değerli bir yer. Orası bizlere ata yadigarı. Rumlar bizimdir diye bir iddiada bulunamaz. Daha da önemlisi Maraş KKTC sınırları içerisindedir. Maraş'ın daha fazla kapalı kalmasının bir anlamı yoktur. Biz KKTC'nin gerçekten egemen bir devlet olduğunu bir kez daha gösterdik. Türkiye'nin desteği olmasaydı biz bunları meşru bir zeminde gerçekleştiremezdik, Maraş bizim elimizi daha da güçlendirdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Bal

Kıbrıs vatanımızın AYRILMAZ BİR parçasıdır. Göz koyan bunu ancak bizim ölü bedenlerimizi çiğneyerek alabilir ve olsa bile ruhum sonra Allah'ın izniyle savaşmaya devam eder... Şeytanın gözü istediği kadar dönsün, kebap şişini soktum mu dönmeyi unutur Allah'ın izniyle. Kıbrıs BİZİM. İstediğiniz kadar çırpının. Burda kurt sürüsü orada ördekler. Nokta.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23