• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Eroğlu: Suda kayıp ve kaçak azaltılacak

Yeniakit Publisher
2014-12-13 08:05:00 - 2014-12-13 07:56:56
Eroğlu: Suda kayıp ve kaçak azaltılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen “Su ve Kanalizasyon İdareleri İstişare Toplantısı”na katıldı.

AFYONKARAHİSAR - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Gerçekten suyun önemi, kayıp kaçağın azaltılması çok önemli. Yapacağınız ilk şey kayıp kaçağı azaltmak” dedi.  Bakan Eroğlu, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen “Su ve Kanalizasyon İdareleri İstişare Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) eski genel müdürü olduğunu hatırlatarak, toplantıya katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

SU BAKANLIĞINI BİZ KURDUK

Bakanlığın yapısının 2011 yılında değiştiğini anlatan Eroğlu, şöyle konuştu: “Daha önce ‘su bakanlığı’ diye bir bakanlık yoktu. DSİ vardı ama ‘su bakanlığı’ diye bakanlık yoktu. İlk defa ‘Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ diye bir bakanlık kurduk. Bu bakanlığın yapısında DSİ gibi yatırımcı kurumlar yanında planlamayı yapan ve birtakım havza esaslı çalışmalar yürüten, ‘Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’ adı altında bir genel müdürlük tesis ettik. Bunun dışında bir de Türkiye Su Enstitüsü kuruldu, merkezi İstanbul’da. Bunu kurmamızdaki maksadımız dünyadaki bütün suyla ilgili politikaları takip etmek gerekiyor.”

2015 SEÇİMLERİNE HAZIRLANIYORUZ

Bu arada AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret eden Bakan Eroğlu, “Dünyada şu anda kriz olmasına rağmen Türkiye dört dörtlük büyümeyle büyümeye devam ediyor Allah’a şükür. Afyonkarahisar da çok daha hızlı büyüyor. 2015 seçimlerine şimdiden hazırlanıyoruz, Allah nasip ederse ocak ayında da 2015 seçim startını vereceğiz burada gümbür gümbür” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23