• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan: Çok iyi biliyorlar ki...

Yeniakit Publisher
2017-06-11 23:39:00 -
Erdoğan: Çok iyi biliyorlar ki...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nerede olursa  olsun, sıkıntıya düşen insanların gözlerinin ilk aradığı şeyin, Kızılay amblemi  olduğunu belirterek, "Çünkü insanlar çok iyi biliyorlar ki şayet bu amblem varsa  Kızılay oradadır. Kızılayın orada olması da karınlarını doyurabilmeleri için,  ihtiyaç duydukları yemeğin, barınabilmeleri için gereken çadırın, kendilerini  soğuktan koruyacak battaniyenin bulunduğu anlamına geliyor." dedi.

Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kızılay'ın 149. kuruluş  yıl dönümü, bağışçılara madalya dağıtım töreni ve iftar programındaki  konuşmasına, konukların, artık yarısı geride bırakılan ve sonuna doğru yaklaşılan  başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek ramazanı  şeriflerini kutlayarak başladı.

Türk Kızılayının yöneticilerini, çalışanlarını ve faaliyetlerine  destek veren tüm hayırseverleri, özellikle gönüllüleri tebrik eden Erdoğan, bugün  altın ve platin madalyalarını takdim ettikleri bağışçılara, Türk Kızılayına  katkıları için teşekkür etti.

Erdoğan, kuruluşundan bugüne kadar bu güzide kurumun çatısı altında  hayırlı faaliyetlere imza atmış olan kişilerden hayatlarını kaybetmiş olanlara  rahmet dileyerek, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da Genelkurmay Başkanlığı binasında darbeciler tarafından  alçakça şehit edilen Türk Kızılayı Küçükesat Şube Başkanı Serhat Önder kardeşimi  burada özellikle yad ediyorum. Kızılayın çadır üretim atölyesinde çalışan ve 15  Temmuz'da Genelkurmayın önünde helikopter ateşiyle yaralanarak gazi olan  kardeşimize ve oğluna şükranlarımı sunuyorum. Simit alamayan çocuklara verilmek  üzere, o günkü harçlıkları olan 27,5 lirayı kendi aralarında toplayıp  öğretmenleri vasıtasıyla Kızılaya ulaştıran Siirtli beş yavrumuza,  öğrencilerimize o kocaman yürekleri için teşekkür ediyorum. Soma'daki maden  kazasında hayatını kaybeden madencimizin cansız bedenine sarılan Kızılay  battaniyesini başkalarının da ihtiyacı olabileceği düşüncesiyle getirip,  Kızılayımıza teslim eden kardeşimizi muhabbetle kucaklıyorum. Kızılayımızın  İstanbul'daki toplum merkezinde aldığı eğitimle iyi bir hattat olma yolunda  ilerleyen Halepli Muhammed Helal evladımızı tebrik ediyorum. Bunlar tüm  faaliyetleriyle doğrudan insan hayatına dokunan bir kurum olan Türk Kızılayında  yaşanan on binlerce, yüz binlerce hikayeden sadece bir kaçı. Savaş alanında  yaralanan askerlerimize yardım etmek için kurulan ve zamanla tüm mağdurların,  mazlumların umudu haline gelen Kızılayımızın, dünyanın dört bir yanında yürüttüğü  faaliyetleri takdirle takip ediyoruz. Türk Kızılayı faaliyetlerini sadece  Türkiye'de değil, dünyanın dört bir yanında sürdürüyor."

"Türk Kızılayı alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri  olmayı hak etmiş bir kuruluş"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Erdoğan, ülke geneline yayılan 700 şubesiyle Türkiye'nin en yaygın  sivil toplum kuruluşlarından biri olan Kızılayın, yurt içindeki ve dışındaki tüm  çalışmalarına destek vermeyi bugüne kadar nasıl sürdürdülerse, bundan sonra da  sürdüreceklerini söyledi.

Yaşadıkları tecrübelerin kendilerine doğal afetlere ve krizlere karşı  daima en üst düzeyde hazırlıkta olmaları gerektiğini gösterdiğini dile getiren  Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türk Kızılayı ile şu 15 yıllık başbakanlığım ve cumhurbaşkanlığım  döneminde hamdolsun bunu başarmanın, her geçen gün daha ileri gitmenin gayreti  içerisinde olduk. Nerede olursa olsun, sıkıntıya düşen insanlarımızın gözlerinin  ilk aradığı şey, Kızılay amblemidir. Çünkü insanlar çok iyi biliyorlar ki şayet  bu amblem varsa Kızılay oradadır. Kızılayın orada olması da karınlarını  doyurabilmeleri için, ihtiyaç duydukları yemeğin, barınabilmeleri için gereken  çadırın, kendilerini soğuktan koruyacak battaniyenin bulunduğu anlamına geliyor.  Sadece bu kadar da değil, eğer hastamız bulunuyor ve kana ihtiyaç duyuyorsak  gözümüz yine Kızılay ambleminin olduğu binayı arayacaktır. Öğrenci yurtlarından  huzurevlerine kadar, diğer pek çok hizmeti de bunlara ilave etmemiz gerekiyor.  Ayrım gözetmeksizin muhtaç olan herkese sunduğu bu hizmetlerle Türk Kızılayı  kendi alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olmayı ziyadesiyle hak  etmiş bir kuruluştur. Van'dan Pakistan'a, Simav'dan Somali'ye, Suriye ve Irak  sınırlarımızdan arakan ve Bosna Hersek'e kadar her yerde Kızılay amblemi altında  hizmet veren başkanından gönüllüsüne kadar herkesi bir kez daha tebrik ediyorum."
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23