• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erbakan'ın yol arkadaşları da 'Evet' diyor

Yeniakit Publisher
2017-02-01 16:28:00 - 2017-02-01 16:31:50
Erbakan'ın yol arkadaşları da 'Evet' diyor

Türkiye’de yeni bir dönemin kapısını aralayacak olan başkanlık sistemine Milli Görüş camiasının önemli isimlerinden destek geldi. Milli Görüş Hareketi’nin merhum lideri Necmeddin Erbakan Hoca’nın yol arkadaşları, AK Parti ile MHP’nin mutabakatı sonucunda milletin tercihine sunulan anayasa değişikliği referandumunda verilecek ‘evet’ oylarının Türkiye’nin önünü açacağını belirttiler.

Aydınlık yarınlara doğru kararlılıkla ilerleyen Türkiye’nin tıkanan sistem sorununu çözecek olan başkanlık sistemine Milli Görüş Hareketinin önemli isimleri de tam destek veriyor. Mevcut sistem tarafından önü defalarca kesilen Merhum Necmeddin Erbakan Hoca’nın yol arkadaşları, referandumda verilecek her evet oyunun Türkiye düşmanlarına verilecek bir ders olacağını belirttiler.

‘EVET’ İLE YEPYENİ BİR TÜRKİYE KURULACAKTIR

Akit’e konuşan kapatılan Refah Partisi’nin 19 ve 20. Dönem Tokat Milletvekili Ahmet Fevzi İnceöz, anayasa değişikliği referandumunun Türkiye için dönüm noktası olacağını belirtti. Başkanlık sistemi konusunda AK Parti ile MHP’nin ortak hareket etmesinin Türkiye için büyük bir kazanım olduğuna vurgu yapan Milli Görüş camiasının önde gelen isimlerinden Ahmet Fevzi İnceöz, “Dahili ve harici düşmanların başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere hükümetimize saldırısı aşikarane yapılıyor. Referanduma evet demek, Türkiye düşmanlarının oyunlarına karşı çıkmak ve onlara hayır demek olacaktır, ders vermek olacaktır. Geçmişten itibaren Türkler hep güçlü liderler etrafında kenetlenerek büyük fetihlere imza atmışlardır. Lideri etrafında kenetlenerek büyük fütuhatlar gerçekleştirmiş bir tarihimiz var. Rahmetli Erbakan Hocamız da ‘bin yıllık tarihimiz’ diyerek bu olguya sık sık vurgu yapardı. Erbakan Hoca prensip olarak kuvvetli bir devlet idaresini hep savunagelmiştir. Türkiye’nin sadece kendisine değil, komşularının ve perişan hale getirilmek istenen İslam coğrafyasının yanında, zalim Batı’nın karşısında güçlü bir şekilde durmasının yolu ‘evet’ten geçiyor. Referandum neticesinde inşallah yeni bir dönem başlayacak ve Allah’ın izniyle yepyeni bir Türkiye kurulacaktır.” dedi.

ERBAKAN HOCA 50 YIL ÖNCE ‘BAŞKANLIK’ DİYEN BİR İSİM

Refah Partisi 20 ve 21. Dönem Diyarbakır Milletvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu da başkanlık sistemine tam destek veren isimlerden. “Başkanlık sistemini yönetim değişikliğinden ziyade bir beka sorununa son vermek olarak görüyorum.” diyen Ömer Vehbi Hatipoğlu, “Coğrafyamızın zorlu bir süreçten geçtiği dönemimizde hızlı karar alacak ve bu kararı uygulamaya koyabilecek bir siyasi iradeye ihtiyaç vardır. Sorumluluğun net olarak kimde olduğunun bilinmesi ve bürokrasinin çok iyi çalışması gerekir. Tüm bunlara imkan tanıyacak olan sistem de başkanlık sistemidir. Milli Görüş Hareketi Lideri Merhum Necmeddin Erbakan 1970’li yıllarda Türkiye’nin başkanlık sistemine geçmesi gerektiğini ifade eden bir isimdi. Bu bağlamda bizim medeniyet kodlarımız itibariyle, savunageldiğimiz inanç ve düşünce temeli itibariyle başkanlık sistemi çok daha doğru ve geçerli bir sistemdir.” şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

YÜZDE 60 ORANINDA ‘EVET’

Refah Partisi çatısı altında 3 dönem İstanbul Milletvekilliği yapmış olan Mukadder Başeğmez ise, “Halk şimdiye kadar bütün seçimlerde olduğu gibi kendisine milli lider olarak gördüğü Tayyip Erdoğan’ın mücadelesine destek olacaktır. Çünkü halk kendi içinden çıkan bir liderin daima kendisi için mücadele ettiğini düşünmektedir. Bu bakımdan fazla propaganda dahi yapılmadan seçime girilse yüzde 60 oranında evet oyunun çıkacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.


FARUK ARSLAN

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23