Elma dolması tarifi: Tüketenler, hafızayı güçlendiriyor! Hastalığının şifası bu besinde! Sofraların favorisi
Osmanlı İmparatorluğu'nun göz kamaştıran saray mutfaklarından bir yemek tarifi keşfetmeye hazır mısınız? Bu tarifle ile elmanın yararlarından faydalanın... Elma dolması, tatlı ve ekşi lezzetlerin muhteşem uyumuyla damaklarınızda unutulmaz izler bırakacak.
Tarihi derinlikleri ve zengin kültürüyle bilinen Osmanlı mutfak sanatından günümüze ulaşan bir lezzet: Elma dolması. Bu benzersiz tarifi keşfederek sofralarınızı saray sofralarına dönüştürün.
Elma hafızayı güçlendirir!
Günlük hayatın koşuşturmacasında, eminiz pek çoğunuz unutkanlıktan yakınıyorsunuz. Oysa her gün ara öğünde tüketeceğiniz bir elma, içerdiği demir ve fosfor sayesinde hem yorgunluğa karşı fayda sağlıyor hem de zihni açıp hafızayı güçlendiriyor.
Diğer yararları ise;
Hücre koruyucudur ve enerji verir.
Vücuda gerekli olan suyu sağlar.
Vücuttaki iltihabı hafifletir.
Kalp ve damar hastalıkları, diyabet ve obezite oluşumunu önler. ...
Bağırsak sağlığını destekler ve tok tutar.
Serbest radikallerin etkilerine karşı korur.
Yaşlanma karşıtı bir besindir.
Kansere yakalanma riskini azaltır.
Bu tarifle hastalıklara da son verin!
Geleneksel Türk mutfağının unutulmaz lezzetlerinden biri olan elma dolması, Osmanlı saraylarının vazgeçilmez tatları arasında yer alıyor. İşte adım adım elma dolması yapımı...
Elma ve pirincin buluştuğu eşsiz bir tat olan elma dolması, Osmanlı saray mutfağının gizli kalmış tariflerinden biridir. Bu tarihi lezzeti evinizde denemeye ne dersiniz?
PİRİNÇLİ ELMA DOLMASI MALZEMELERİ
8 adet orta boy elma
1 çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı kıyma
1 kaşık yağ
5 kaşık toz şeker
Damak tadınıza uygun tuz
ELMA DOLMASI YAPILIŞI
Öncelikle elmaların kabuklarını soyarak işe başlayınız.
Ardından elmaları sap kısmından yuvarlak şekilde keserek elmanın içini oyunuz.
Elma dolmasının iç harcı için öncelikle yıkadığınız pirinçlerin üzerine kıyma ve tuz eklenir.
Elmaların içerisine harcınızı doldurarak derin bir tencere içerisine diziniz.
Üzerine toz şeker serpiştirdikten sonra suyunu ekleyiniz.
Ocağa aldığımız elma dolmasına pirinçler açılıncaya kadar kısık ateşte pişiriniz.
Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar uzanan elma dolması, gerek tarihi arka planı gerekse benzersiz tadıyla dikkat çekiyor. Elmaların içerisine eklenen kıyma ve pirinç ile hazırlanan bu yemek, sofralarınıza tarihi bir dokunuş katarken, damak tadınızı da şenlendirecek. Şimdi siz de bu lezzetli tarifi deneyerek, geleneksel Türk mutfağının eşsiz tatlarını keşfedin. Afiyet olsun…