• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ekonomi yönetiminden dolar toplantısı

Yeniakit Publisher
2018-05-23 11:08:00 -
Ekonomi yönetiminden dolar toplantısı

Katılımcılar arasında Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ile Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de bulunduğu ekonomi toplantısında dövizde yaşanan gelişmeler ve alınacak tedbirler değerlendirildi.

Dolar 4.85 lira ile yeni tarihi rekor düzeye tırmandı. Döviz piyasalarındaki spekülatif hareketlerle dolardaki artışın devam etmesi üzerine ekonomi yönetiminin sürpriz bir toplantı gerçekleştirdiği öğrenildi.

MB'NİN ADIMLARI

Pazartesi günü gerçekleştiği belirtilen toplantı hakkında ekonomi yetkilileri 'tedbirler kapsamında Merkez Bankası'nın adımları da dahil alınabilecek önlemlerin değerlendirildiğini'bildirdi.

Reuters'a bilgi veren ekonomi yetkilileri Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın da aralarında bulunduğu toplantıya ilişkin şunları söyledi:

ALINACAK TEDBİRLER DEĞERLENDİRİLDİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Ekonomi yönetimi son dönemdeki gelişmeleri değerlendirmek için önceki gün toplantı yaptı; alınabilecek tedbirler değerlendirildi. Tedbirler kapsamında Merkez Bankası'nın adımları da dahil alınabilecek önlemler değerlendirildi.

Toplantıya Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Murat Çetinkaya da katıldı."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23