• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ebu Haris kimdir? Ebu Haris gözaltına mı alındı?

Yeniakit Publisher
2020-12-03 12:29:00 -
Ebu Haris kimdir? Ebu Haris gözaltına mı alındı?

Ahmet Mahmut Ünlü’nün “2 bin selefi dernek silahlanıyor” açıklamasından sonra emniyet düğmeye bastı. Terör örgütü DEAŞ’in üst düzey sözde yöneticisi Ebu Haris kod adlı Ramazan O.’nun da aralarında bulunduğu 11 örgüt üyesi gözaltına alındı. Peki kim bu Ebu Haris? Ebu Haris nerede yakalandı?

İzmir’de Terör örgütü DEAŞ yanlısı isimlere operasyon düzenleni. Emniyet güçlerinin titiz araştırmaları sonucunda örgütün üst düzey sözde yöneticisi konumundaki Ebu Haris kod adlı R.O.'nun da aralarında olduğu 11 zanlının kaldığı adreslere operasyon yapıldı. Operasyonda Ebu Haris’in de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Demokrasiyi ‘küfür sistemi’ olarak tanımlayan Selefi Vasat Kitabevi'nin sahibi Ebu Haris, ülkede 70 bine yakın Selefi olduğunu iddia etmişti. Ebu Haris, kendilerinin sistem ‘küfür’ sistem olarak gördüklerini iddia etmişti. Haris yaptığı açıklamada “Herkes kendi davetini belli bölgelerde yapıyor. 81 ilde bu inanca sahip insan vardır. Biz kendi adımıza 300 kişilik bir topluluğuz.” demişti.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ahmet murat

Haris onu oğlu, ebu hariste harisin babası demek. Buna mı takıldı yani sen, çok mu önemli bu konu

Abdulmuttalip toprak

Neden her insan ve hocalar gibi asıl ismiyle değilde İslam'ı çağrıştıran takma ismiyle kendini tanıtıyor esas olan gibi tebliğ değil mi yani ebu hanzala gibi takma isimlere ihtiyaç duyuyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23