• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diğer canlı bombanın kimliği de tespit edildi

Yeniakit Publisher
2016-03-14 09:59:00 - 2016-03-14 10:17:00
Diğer canlı bombanın kimliği de tespit edildi

H.Ö adlı teröristin Türkiye’ye giriş yaparak, canlı bomba eylemi gerçekleştireceğinin değerlendirildiği öğrenildi.

İstihbarat birimleri, PKK terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin yaklaşan yaz ayları öncesinde ülke genelinde eylemler başlatmak için değerlendirme toplantısı yaptığını tespit etti. Örgütün görevlendirdiği teröristlerin ise deşifre edildiği belirtildi.

Örgüt yöneticilerinin Sur, İdil ve Nusaybin’de hayal kırıklığı yaşadığını yaptıkları toplantıda dile getirdiğini deşifre eden istihbarat birimleri, örgütün bahar aylarında yapmayı planladıkları toplumsal eylemlerin de başarısızlıkla sonuçlanacağından endişe duyduklarını belirledi.

Örgütün bölge sorumlularının ise yeni eylemler için halkın desteğinin sağlanması ve inisiyatif alınarak eylem yapılmasını istediği de rapor edildi.

CANLI BOMBA BELİRLENDİ

Öte yandan Nevruz öncesinde eylem kararı alan örgütün bahar aylarında kullanacağı örgüt mensuplarının da tek tek deşifre edilmeye başlandığı öğrenildi.

Varto Kaymakamlığı’nı arayan bir kadının, H.Ö. adlı teröristin bahar aylarında eylem yapacağı yönündeki ihbarı üzerine istihbarat birimleri bu kişinin Varto Haksever Mahallesi nüfusuna kayıtlı 1988 doğumlu H.Ö. olduğunu belirledi.

Örgüt adına Irak’ın kuzeyinde faaliyet yürüten teröristin bahar aylarında Türkiye’ye giriş yaparak, canlı bomba eylemi gerçekleştireceğinin değerlendirildiği öğrenildi.

Malatya Üniversitesi’nde eğitim gören M.E.’nin de okuldan ayrılıp gittiği Mardin’in Nusaybin ilçesinde örgüt mensuplarıyla irtibat sağlayıp fedai türü eylem için gönüllü olduğu belirlendi. Bu 2 teröristin fotoğrafları tüm birimlere gönderildi.

Enis Yıldırım - Haberturk

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23