AK Parti Elazığ 5. Olağan Kongresi’nde konuşan Başbakan Davutoğlu, “Gün, imtihan günüdür. Herkes yaptıklarının ve bu ülkede demokrasiye yönelik tavırlarının hesabını da görecek, demokrasi yanında yer aldığında mükafatını da görecek” dedi.
ELAZIĞ - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, geçen sene MİT TIR’larına operasyon yapıldığında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve kurumlarını dünyaya şikayet ettiğini, şimdi de paralelci yapıların diliyle MİT’e saldırdığını belirterek, “Gün, imtihan günüdür. Herkes yaptıklarının ve bu ülkede demokrasiye yönelik tavırlarının hesabını da görecek, demokrasi yanında yer aldığında mükafatını da görecek” dedi.
Davutoğlu, Yakup Kılıç Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen partisinin Elazığ 5. Olağan İl Kongresi’nde konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’nin, bu milleti anlayamayacağını söyleyen Davutoğlu, CHP’nin tarihten ilham almadığını, tarihe yabancı olduğunu söyledi.
Kılıçdaroğlu’nun, TBMM’de kürsüde Suriyeli bir kızın fotoğrafını gösterdiğini hatırlatan Davutoğlu, “Ey Kılıçdaroğlu, Belek Gazi’nin diyarından sesleniyorum sana, eğer o Suriyeli kızı gerçekten sahipleniyorsan, çık ve ‘Beşar Esad katil’ de, çık ve Beşar Esad’a ‘zalim’ de. Diyemez, korkar. Çünkü, CHP aynen Beşar Esad’ın zihniyetine sahiptir. O Arap Baası’dır, CHP de Türk Baası’dır. Baasçı, darbeci ve ihtilalci bir zihniyettir CHP” diye konuştu.
“KILIÇDAROĞLU ÇIKSIN BÜTÜN CHP MİRASINI REDDİ MİRAS EYLESİN”
Davutoğlu, Meclis görüşmeleri sırasında, Baas ideolojisini, Mısır’da darbecileri savunan Kılıçdaroğlu’na ve CHP’lilere, “Siz de darbecisiniz” dediğini hatırlatarak, şöyle devam etti:
“Kılıçdaroğlu’na Elazığ’dan tekrar çağrıda bulunuyorum; eğer darbeci değilseniz ey Kılıçdaroğlu, çıkın ‘27 Mayıs yanlıştı, 27 Mayıs darbesine karşıyız’ deyin. ‘12 Mart yanlıştı’ deyin, diyemezler. Çünkü 12 Mart’ın Başbakanı Nihat Erim de CHP içinden gelen bir şahsiyetti. ‘28 Şubat’a yanlıştı’ deyin, diyemez. O zaman, CHP geleneğinin bir versiyonu olan DSP Meclis’teydi, Başbakan Bülent Ecevit, bütün Meclis’i, başörtülü bir milletvekili aleyhine ayağa kaldırmış, ‘dışarı, dışarı’ diye tempo tutmuştu. Eğer şimdi Kılıçdaroğlu ve ekibi ‘darbeye karşıyız’ diyorlarsa, ‘o tavır yanlıştı’ desinler, o tavra karşı çıksınlar. Kılıçdaroğlu çıksın bütün bu CHP mirasını, reddi miras eylesin.”
“GÜN, İMTİHAN GÜNÜDÜR”
Davutoğlu, 27 Nisan muhtırasına destek veren o dönemin CHP Genel Başkanı ve CHP’li yöneticilerinin de özür dilemeleri gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Türkiye’de milli iradenin temsilcileri olarak biz buradayız. Siz neredesiniz Kılıçdaroğlu, siz demokrasinin yanında mısınız, vesayetçilerin yanında mısınız? Açık bir şekilde söyleyin. Nitekim, sadece darbe geleneğiyle değil, post modern darbelerle, paralelci çetenin yaptığı müdahaleler üzerinden gelecek vesayetlere de sessiz kaldılar. Geçen sene Haleplilere, Bayır Bucak Türkmenlerine yardım götüren MİT TIR’larına operasyon yapıldığında Kılıçdaroğlu sessizdi. Sessiz de değildi, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurumlarını dünyaya şikayet etti. Ama bakıyorsunuz şimdi, o paralelci yapıların diliyle MİT’e saldırıyor. Aynı dille Türkiye Cumhuriyeti Devletini, hükümetimizi ve demokrasimizi tahrip etmeye çalışıyor. Gün, imtihan günüdür. Herkes, yaptıklarının ve bu ülkede demokrasiye yönelik tavırlarının hesabını da görecek, demokrasi yanında yer aldığında mükafatını da görecek.”
VANDALA İZİN YOK
Davutoğlu, 6-7 Ekim’de yaşanan olaylara ilişkin de “Bir daha hiçbir vandal, hiçbir eşkıya, hiçbir terörist Türkiye’nin şehirlerini bu hale getiremeyecek çünkü kamu düzeni de dahil olmak üzere her tedbiri devletimiz, hükümetimiz alıyor” dedi.