• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çoğunluğu azınlığa ezdirmeyiz

Yeniakit Publisher
2013-06-01 22:52:00 - 2013-06-01 21:53:09
Çoğunluğu azınlığa ezdirmeyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üç-beş ağacın sökülmesi üzerine CHP’nin marjinal gruplarla Taksim Gezi Parkı’nda gerçekleştirdiği eylemlere atıfta bulunarak, “Biz 76 milyonun hükümetiyiz. Çoğunluk azınlığı ezemez. Azınlık da bu ülkede artık çoğunluk üzerin

HABER MERKEZİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Azınlık bu ülkede artık çoğunluk üzerinde baskı kuramaz, dayatmalar yapamaz, tercihler dayatamaz” dedi.
Erdoğan, TİM 20. Olağan Genel Kurulu ve İlim Yayma Cemiyeti’nin 59. Olağan Genel Kurulu’nda güncel meseleler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Erdoğan, TİM’in Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada; CHP’yi eleştirerek, “Politika üretemeyen, plan proje üretemeyen muhalefetin illegal örgütlerle birlikte bu  tertiplerde nasıl vazife aldığını, ortamı nasıl gerdiğini, nasıl tahrik ettiğini defalarca gördük ve yaşadık. Taksim’de Gezi Parkı’nda yapılan çalışmaların, Topçu Kışlası’nın yeniden yapılmasıyla aslında alakası yok” dedi.
Erdoğan, hükümet olarak attıkları her adımın, içeriğine, gayesine, hedefine bakılmadan, sorgusuz ve sualsiz bir şekilde lokal tepkilerle karşılandığını belirterek, “Türkiye, parlamenter sistemin bütün kural ve kurallarıyla işlediği, hem de tıkır tıkır işlediği bir ülkedir. 4 yılda bir bu milletin önüne sandık gelir, tercihini, takdirini sandıkta yapar” diye konuştu.
“AZINLIK ÇOĞUNLUK
ÜZERİNDE BASKI KURAMAZ”
Erdoğan, “Çoğunluğun oyunu alarak iktidara gelen hükümetin sınırsız yetkilerle donatılmış olduğunu, sorunsuz olacağını, dilediği ne varsa onu yapabileceğini asla iddia etmiyorum.
Hükümet belli bir çevrenin oyunu alarak işbaşına gelse de bütün ülkenin, milletin, 76 milyonun tamamının hükümetidir ve bu hassasiyetle hareket etmelidir. Bu bizim ilkemiz… Çoğunluk nasıl ki azınlık üzerinde baskı kuramazsa azınlık da bu ülkede artık çoğunluk üzerinde baskı kuramaz, dayatmalar yapamaz, tercihler dayatamaz.
Bunu da görmek zorundayız” şeklinde konuştu.
“AZINLIĞIN EGEMEN OLMASINA
ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Erdoğan, ne yazık ki Türkiye’de kendi dönemlerine kadar çoğunluğun isteklerinin, taleplerinin, arzularının, beklentilerinin, dikkate alınmadığını söyledi. Türkiye’nin siyasi tarihinde çoğunluğun sesine kulak verilmediğini ifade eden Erdoğan, “Çoğunluk yığın olarak görülmüş, gayri mümeyyiz olarak görülmüş, bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam olarak görülmüş, tercihlerine saygı gösterilmemiştir” diye konuştu. Erdoğan, sadece müdahale dönemlerinde değil, sadece olağanüstü dönemlerde değil, normal zamanlarda bile siyaset üstü kurumların müdahalesiyle çoğunluğun değil, azınlığın hükmünün Türkiye’ye egemen olduğunu kaydetti. Erdoğan, bunu asla ve asla kabul etmediklerini, edemeyeceklerini vurguladı.
“KİMSENİN GERİLİMİ
ARTIRMAYA HAKKI YOKTUR”
Erdoğan, hiç kimsenin hukuksuzca, demokrasi dışı eylem yapma, işgal eylemi yapma,
esnafa, çevrede oturanlara, yoldan geçenlere zarar verme hakkı olmadığını hatırlatarak, “Hele hele hiç kimsenin ağaçlar kesiliyor bahanesiyle ortaya çıkıp, Türkiye’de gerilimi artırmaya hiç hakkı yoktur” dedi.
“GEZİ PARKI’NDAKİ OLAYLAR İDEOLOJİKTİR”
Erdoğan, Taksim’deki olaylara ilişkin “Güvenlik güçlerimizin özellikle biber gazı kullanımındaki yanlışları şu anda bakanlık tarafından zaten incelenmektedir, araştırılmaktadır.
Burada bir yanlış var eyvallah. Nitekim burada da böyle bir aşırılık söz konusudur” dedi.
Başbakan Erdoğan, olayın Divan Oteli tarafındaki Asker Ocağı Caddesi bölgesindeki yaya genişletme çalışmalarıyla ilgili olarak sökülen ve Çağlayan’daki parkın içerisine dikilen 5-6 ağaç meselesi olmadığına dikkati çekerek, “Tam aksine olay Gezi Parkı’ndan çıkarılarak, şu anda gelindiği nokta ideolojiktir” diye konuştu. Erdoğan, “Hiç kimsenin hukuksuzca, demokrasi dışı eylem yapma, işgal eylemi yapma, esnafa, çevrede oturanlara, yoldan geçenlere zarar verme hakkı yoktur. Hele hele hiç kimsenin ağaçlar kesiliyor bahanesiyle ortaya çıkıp, Türkiye’de gerilimi artırmaya hiç hakkı yoktur. Politika üretemeyen, plan proje üretemeyen muhalefetin illegal örgütlerle birlikte bu tertiplerde nasıl vazife aldığını, ortamı nasıl gerdiğini, nasıl tahrik ettiğini defalarca gördük ve yaşadık” diye konuştu.
Biber gazı kullanımının sadece Türkiye’ye has bir şey olmadığını belirten Erdoğan, dünyanın her yerinde bu uygulamanın yapıldığını ve Türkiye’ye tavsiyede, nasihatte bulunanların önce kendi ülkelerine bakmaları gerektiğini söyledi.
Polisin görevini zor şartlar altında yaptığını dile getiren Erdoğan, esnafa, çevreye, kamu malına verilen zarara, illegal örgütlerin saldırılarına, kışkırtmalarına, taşlı, sopalı, sapanlı, molotoflu şiddete rağmen güvenlik güçlerinin hukuk ve kendisine verilen yetki dairesinde kalarak görevini ifa ettiğini anlattı.
 “DENSİZLER, YÜZLERCE FAŞİST…”
Erdoğan, şunları söyledi: “Günlerdir sosyal medyada asılsız iddialar, ithamlar ve yalan haberler havada uçuşuyor. ‘İnsanlar ölüyor, panzerler göstericileri eziyor’ diye tweet atan densizlerin, bu tweetlere sahip çıkan onlarca, yüzlerce faşistin olduğunu dahi görüyoruz… Bu eylemlerin derhal sona erdirilmesini ve Taksim’de esnafa,  yayalara, ziyaretçilere daha fazla zarar verilmemesini eylemcilerden rica ediyorum… Özellikle muhalefet partilerine çatışmayı, öfkeyi, nefreti kışkırtan, gerilimi tırmandıran, şiddeti teşvik eden, kışkırtıcı söylem ve tavırlardan uzak durması çağrısı yapıyorum”
“2 MİLYARIN ÜZERİNDE FİDAN DİKTİK”
Erdoğan, AK Parti Hükümeti’ni, çevre karşıtı, ağaç karşıtı, yeşil karşıtı diye lanse
etmenin büyük haksızlık olduğunu söyledi. CHP’lilere “Acaba tek partili dönemde İstanbul’a ne kadar ağaç diktiniz?” sorusunun sorulması gerektiğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:
“Belediye başkanlığım döneminde şu TEM’in, E-5’in üzerinde ve yanlarında hiçbir dönemde olmayan ağaçlandırmayı yaptım. Şimdi ise yaklaşık 2 milyarın üzerinde Türkiye genelinde fidan diktik. 750 milyona yakın 3 yaş ve üstü ağaç diktik, dikiyoruz. Niye? Çünkü Türkiye’yi biz yeşiller noktasında güçlendirelim istiyoruz. Daha da ileri gidiyoruz şu anda. Türkiye genelinde her yerde milli parklar yapıyoruz, ormanlık alanlar inşa ediyoruz ve bu konuda da ciddi manada orman ve su işleri noktasında, bakanlığımızın yoğun çalışması var. Şimdi burada bazı dostlar gücenebilir, gücenmesinler, gerçeği söyleyeceğim.”
“BU GÖSTERİLERİ YAPANLAR
DÜRÜST DAVRANMIYOR”
Erdoğan, Zekeriyaköy’de onbinlerce ağacın kesilip orada bir üniversite yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:
“O ağaçların kesilmesine karşı adeta savaş verdim. Acaba şu anda bağırıp çağıranlar, o zaman neredeydi? Bu ağaçlar 15 yaş, 20 yaş grubu üstü ağaçlardı. Niye onlar meydana çıkıp da konuşmadılar o zaman? Bu CHP niye konuşmadı? Şu anda bu çevreciler niye konuşmadı? Üniversitenin açıldığı sıralarda ben cezaevindeydim. O zaman işte dönemin Cumhurbaşkanı, ‘Buraya mani olmak isteyenler şimdi nerede’ diye sordu? Ama hamdolsun ben şiir okuduğum için cezaevindeydim. Çıktım, çıktıktan sonra o devam eden mahkeme sürecini hamdolsun olumlu bir sonla neticelendirdik. Şu anda o üniversite sahibini buldu. Kimin? Şimdi orası değerli arkadaşlarım, devletin. Şimdi o üniversitenin yönetimi de vakfı da buranın kiracısı konumunda. Hak yerini buldu. Üniversite olduğu için yıkmadık. Ama bir rivayete göre 30 bin, bir rivayete göre 40 bin orada yetişmiş ağaç kesildi. İnsanı üzen bu. Taksim Meydanı’nda şu anda bu gösterileri yapanlar dürüst davranmıyor.”
“DEMEK Kİ BİR SUSAMIŞLIK VAR”
Erdoğan, daha sonra İlim Yayma Cemiyetinin 59. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Erdoğan, halkın zorunlu din dersine büyük ilgi gösterdiğini belirterek, “Kur’an-ı Kerim’e baktığımızda 467 bin civarında bir müracaat. Aynı şekilde Siyer-i Nebi’ye baktığımızda orada da 270 bine yakın bir müracaat söz konusu. Demek ki bir susamışlık var” dedi. Erdoğan, alkol düzenlemesine de değinerek, “Onu dahi nerelere çektiler. ‘Alkolü yasakladılar’ dediler. Halbuki biz alkolü yasaklamadık, bazı düzenlemeler getirdik” diye konuştu.
ERDOĞAN’DAN AFRİKA’YA ÇIKARMA
Erdoğan, Afrika ülkeleriyle ikili ilişkilerin geliştirilmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında, aralarında gazetemiz yazarı Mustafa Özcan’ın da bulunduğu gazeteciler, çok sayıda işadamıyla Fas, Cezayir ve Tunus’a gidecek. Bu ülkelerde düzenlenecek iş forumlarına da katılması planlanan Erdoğan’ın temasları kapsamında bölgesel meselelerin de ele alınması bekleniyor. Erdoğan’ın, 3-6 Haziran’da gerçekleştireceği ziyaretler, Fas’tan başlayacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23