• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP'li Cihaner'den geri vites! 2 günde döndü

Yeniakit Publisher
2018-03-18 12:26:00 - 2018-03-18 12:36:04
CHP'li Cihaner'den geri vites! 2 günde döndü

16 Mart'ta Gazeteduvar'a konuşan CHP'li İlhan Cihaner, seçim boykotunu başlatmak gerektiğini ima etmişti. 18 Mart'ta Birgün'ün yayınladığı habere göreyse Cihaner, boykot çağrısı yapmadığını söyledi.

yeniakit.com.tr CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, 16 Mart'ta yayınlanan Gazeteduvar'daki röportajında seçim boykotuyla ilgili konuşmuştu. Cihaner, İrfan Aktan'ın "Geçen hafta Seçim Yasası’nda yapılan düzenleme, Meclis boykotunun ötesinde seçim boykotunu da tartışmaya açtığınız bir eşik oldu. Son düzenlemeyle birlikte seçimlerin boykot edilmesi gerektiğini mi düşünüyorsunuz?" sorusunu şöyle cevaplamıştı:

"Bizimki şu an bir boykot çağrısı değil ama boykotu da düşünmemiz lazım. “Sandıklar AKP genel merkezinde açılır ve orada sayılır” gibi bir yasa çıksa, o seçimde gidip oy verir misiniz? “AKP’ye verilen bir oy, iki oy yerine geçer” diye bir yasa geçse, öyle bir seçime girilmeli mi?"

Bugün (18 Mart) Birgün'de yayınlanan röportajında yine seçim boykotu üzerine konuşan Cihaner, 2 gün önce seçim boykotu iması yaptığı halde bunu reddetti. Mustafa Kömüş'ün haberine göre Cihaner şöyle konuştu: 

"Eğer biz iktidarın sandık sonuçlarına müdahale edeceği mekanizmaları gideremezsek, böyle bir seçime girmeyi kabul edecek miyiz? Bizim tartışmaya açmak istediğimiz şey bu. Yoksa 1,5 yıl sonraki seçim için bir boykot çağrısı değil, tam tersine seçim güvenliğine dairdi. İktidarın ‘ben ne yaparsam yapayım bunlar bana mahkûm’ şımarıklığına pabuç bırakmayan, ayrıca yurttaşları bu konuda daha çok inisiyatif almaya çağıran bir tartışma başlığı bu. Tekrar etmekte fayda var, adil ve güvenli seçimin koşullarını sağlamalıyız ve tüm yurttaşların katıldığı bir mobilizasyonu gerçekleştirmek için de çaba harcamalıyız. Dolayısıyla bizim çağrımız teslimiyet çağrısı değil, seçim güvenliğini örgütlenme çağrısıdır."


ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23