• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP-İYİ Parti ittifakında çatlak! Teklifi kabul edilmedi, istifa etti

Yeniakit Publisher
2019-07-19 22:52:00 - 2019-07-20 10:00:59
CHP-İYİ Parti ittifakında çatlak! Teklifi kabul edilmedi, istifa etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın başkanlığı döneminde BELPLAS şirketine alınan İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Faruk Köylüoğlu, danışman olarak bazı partili isimleri göreve getirmek isteyince kriz çıktı. CHP'li kurmaylar tarafından kabul edilmeyen bu isteğin ardından İYİ Partili Köylüoğlu istifa kararı aldı.

31 Mart seçimlerinde HDP ile birlikte üçlü ittifak yapan CHP ve İYİ Parti arasında seçimin ardından büyük bir kriz yaşanıyor. Özellikle Mansur Yavaş'ın başkan olduğu Ankara'da bazı görevlendirmelerle ilgili zıt düşen iki parti yetkilileri, meydana gelen sorunlar neticesinde istifa kararı alıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın başkanlığı döneminde belediye bünyesindeki BELPLAS şirketinin yönetim kurulu üyeliğine getirilen İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Faruk Köylüoğlu, danışman olarak göreve İYİ Parti eski yöneticilerini getirmek istedi. Mansur Yavaş'ın bu duruma itiraz etmesi üzerineyse Köylüoğlu, görevinden istifa etti.

Faruk Köylüoğlu, belediyenin yol çizgilerini üreten ve ilaçlama işlerini yapan BELPLAS şirketinin Yönetim Kurul Başkanı yapılmıştı. Göreve başlayan Faruk Köylüoğlu, seçimlerde Mansur Yavaş için çalışan İYİ Parti eski il yöneticilerinden Nafiz Atak, Nadir Çetinkaya, Evrim Kızıldemir’in de aralarında bulunduğu kişileri danışman olarak görevlendirmek istedi. Bu görevlendirmeyi Mansur Yavaş kabul etmeyince Faruk Köylüoğlu da yönetim kurulu başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

CHP-İP arasında sorun var

Köylüoğlu’nun istifadan vazgeçirmek için çabalar devam ederken göreve alınan kişiler konusunda zaman zaman CHP ve İYİ partililer arasında sorun yaşandığı ve bunun aşılması için parti yöneticilerinin de devreye girdiği öğrenildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ali

Dün bir bugün iki lesin başındaki arslanlar gibi başladılar kapışmaya. Kim daha kabadayı kesilirse parsayı o kapacak .bunların genlerinde var karşılık.yiyin birbirinizi. Şuraya şunu yapalım buraya bunu yapsak diye bir dertleri yokki Heriflerin. Bundan sonra buralara kayyum atanmazsa çok daha dinleriz kavgalarini.kazanmak için kuzu sarması olmuşlardı şimdi kuzunun başında başladılar kavgaya,parsayı kim kaparsa o kabadayı.........

Recep

Adamlar Ankara'ya hizmet için değil rant için gelmişlerdi , tescillendi. Leş kargalari bunlar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23