• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP eskilerin peşinde

Yeniakit Publisher
2013-11-19 21:33:33 - 2013-11-20 07:42:37
CHP eskilerin peşinde

Yaklaşan yerel seçimlerden başarıyla çıkmak isteyen CHP ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ulusalcı bazı tanınmış isimleri partiye üye yapmaya hazırlanıyor.

RAMAZAN ALKAN / ANKARA -  Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyareti dönüşünde, Kemal Derviş ile görüşeceği ve Derviş’i yeniden CHP’ye üye yapacağı iddia ediliyor. Merkez sağın ulusalcı isimlerinden olan Yaşar Okuyan ve Mehmet Ali Bayar’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi adaylığı için CHP’ye üye olacakları belirtiliyor. 

OKUYAN VE BAYAR CHP YOLUNDA

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye üye olmasıyla birlikte İstanbul’a belediye başkanı aday olacağına kesin gözüyle bakılırken, Ankara için merkez sağın eski isimlerinin aday gösterileceği gelen bilgiler arasında. MHP’nin eski bakanlarından biri olan Yaşar Okuyan ve Mehmet Ali Bayar gibi isimlerin CHP’ye katılacakları ve Ankara için yarışacakları belirtiliyor. Ancak Ankara için CHP içerisinden de çok sayıda aday adayı var. Muharrem İnce ve Aylin Nazlıaka, Ankara için CHP kulislerinde isimleri geçen Okuyan’a ve Bayar’a karşı oldukları ifade ediliyor. Öte yandan Bülent Ecevit döneminde yıldızı parlayan Devlet eski Bakanı Hüsamettin Özkan’ın da CHP’ye katılacağı aktarıldı. Özkan’ın parti yönetiminde etkin bir göreve getirileceği konuşuluyor.

YERELDE BÜYÜK ÇEKİŞME

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yereldeki adaylıklarda da büyük çekişmeler yaşanıyor. Antalya’nın CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın sürekli skandallarıyla gündeme gelmesi parti tabanında rahatsızlık meydana getirirken, Kılıçdaroğlu yeni dönemde Akaydın ile çalışmama kararı aldığı ileri sürüldü.
14 ilin başkan adayı belli gibi

HABER MERKEZİ - AK Parti’nin, 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde aday göstereceği bazı büyükşehir belediye başkan adaylarının isimleri tamam gibi... Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki şahsi hesabından 14 ilin belediye başkan adaylarının isimlerini açıkladı.

İstanbul’da Kadir Topbaş, Ankara’da Melih Gökçek, İzmir’de Binali Yıldırım, Bursa’da Recep Altepe, Konya’da Tahir Akyürek, Kayseri’de Mehmet Özhaseki, Manisa’da Hüseyin Tanrıverdi, Balıkesir’de Edip Uğur, Gaziantep’te Fatma Şahin, Mersin’de Ahmet Zehtaroğlu, Erzurum’da Recep Akdağ, Antalya’da Menderes Türel, Sakarya’da Zeki Toçoğlu ve Şanlıurfa’da Ahmet Eşref Fakıbaba’nın aday gösterileceği ifade ediliyor.

SAKARYA’DA TOÇOĞLU, KOCAELİ’NDE KARAOSMANOĞLU

AK Parti’nin, Sakarya’da başarılı projelere imza atan mevcut başkan Zeki Toçoğlu ile devam karar aldığı, Kocaeli’nde ise İbrahim Karaosmanoğlu’nu aday göstereceği belirtiliyor.

Asım Güzelbey’in aday olmayacağını açıklamasından sonra gözler Gaziantep’e çevrilmişti. AK Parti’de 3. dönemini dolduran Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in bir aksilik olmazsa Gaziantep’ten aday olacağı öne sürüldü. Fatma Şahin, “Bizi buraya getiren irade, bizi nereye layık görürse biz oraya gideriz. Görevden kaçmayız” açıklamasında bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Antalya Milletvekili Menderes Türel’de karar kılındığı, AK Parti’de 3. dönemini dolduran Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur’un da Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterileceği belirtildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda müsteşar olarak görev yapan Ahmet Zahteroğulları’nı Mersin’den aday olarak gösterebileceği konuşuluyor. Daha önce bazı şehirlerde kaymakam ve vali yardımcısı olarak da görev yapan Zahteroğulları, Mersin Vali Yardımcılığı ve Mersin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23