• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP, Adalar'ı çöplüğe çevirmiş

Yeniakit Publisher
2020-01-22 15:34:00 - 2020-01-22 15:37:04
CHP, Adalar'ı çöplüğe çevirmiş

Yıllardır CHP'nin yönetiminde bulunan Adalar'ın çöplüğe dönmesi üzerine İBB iştiraki İSTAÇ duruma el koydu.

Yıllardır İstanbul’un en güzide yerlerinden olan Adalar’da belediye yönetimini elinde bulunduran CHP, güzelim ilçeyi çöpe çevirmiş. Yığılan çöplerin ada sahillerini tehdit eder hale gelmesi üzerine İBB iştiraki İSTAÇ duruma el koydu.

Pisliği temizliyor

Bu kapsamda İSTAÇ tarafından Büyükada’da toplanan 25 ton atık, gemiye yüklenerek çöp aktarma merkezine taşındı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, şehir genelinde temizlik çalışmaları sürdürülüyor. İSTAÇ, Kilyos sahilinin ardından Adalar’da da çöpleri toplamaya başladı. Büyükada’da İSPARK’a ait ahırların bulunduğu 14 blok içindeki 140 ahır, önce Hıfzıssıhha Müdürlüğü ekipleri tarafından dezenfekte edildi. Elle süpürme ekipleri gübreleri temizledikten sonra ahırlar tekrar dezenfekte edildi. Yıkama araçlarına Tarım İlçe Müdürlüğünce sağlanan dezenfekte ilacı atılarak ahırlarının çevresinin genel temizlik ve dezenfektesi de sağlandı.

5 gemiyle çalışma

İSTAÇ, 5 kıyı aracı ve 30 kişilik ekiple 1 hafta önce başlattığı temizlik çalışmalarında Büyükada’daki at ahırlarının yanı sıra kıyıları da atıklardan arındırdı. İSPARK ahırlarının denizle buluşan yamaçlarında da temizlik çalışmaları yapıldı.

İlk gün 25 ton çöp

Çalışmalar kapsamında 5 bine yakın naylon poşet ile toplam 25 ton atık toplandı. Atıklar gemiye yüklenerek İstanbul’daki çöp aktarma merkezine taşındı. Büyükada ana caddeleri, meydanları ve sokakları da mekanik süpürme ve mekanik yıkama araçlarıyla temizlendi. Yıkama araçlarının su haznesine konulan ilaçlarla beraber dezenfekte çalışması da ayrıca yapıldı.

Heybeliada ve Burgazada’da bulunan at ahırlarının temizlik ve dezenfektasyon çalışmaları ise dün itibarıyla başladı. Çalışmalara 17 araç 80 personel katılıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ali kardaş

niye temizliyorsunuz ki, bırakın da kendi pisliklerinde boğulsunlar.

oflu baba

NE GUZEL YAPMIS ADA HALKI VARSA YOKSA CHP DER BU GERI ZEKALILARA DAHA FAZLA YAPSIN 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23