İstanbul Büyükşehir Belediyesine yönelik “yolsuzluk” ve “terör” operasyonu kapsamında tutuklanarak Silivri Cezaevine konulmasının ardından, cezaevinde kurduğu “Ekosistem” ile suç örgütünü yönetmeye devam eden Ekrem İmamoğlu’nun sesi nihayet kısıldı.
Silivri Cezaevi’nde bulunan yolsuzluk tutuklusu CHP’li sabık İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sesi nihayet kısıldı. Avukatlarını kurye gibi kullanarak yandaşlarına talimatlar yağdıran ve sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla yolsuzluğu perdelemeye çalışan cezaevi bülbülü uyanık İmamoğlu’nun X hesabı “Milli güvenlik” gerekçesiyle Türkiye’den erişime kapatıldı.
BANA MUNSAR’U GETİRİN VE TİKTOK
Karara destek yağarken, başta Cumhurbaşkanlığı adaylığı olmak üzere bütün iddialarından vazgeçerek, adeta İmamoğlu’nun emir eri gibi hareket eden CHP’li ABB Başkanı Mansur Yavaş, kendi hesabını sabık İBB Başkanı’na tahsis etti. Suç örgütü lideri İmamoğlu’nun resmi sosyal medya hesabına getirilen erişim engelini “sansür” olarak nitelendiren Yavaş, “Bu hesabım erişim engeli kalkana kadar Ekrem İmamoğlu’nun sesi olmaya devam edecek ve onun adına kullanılacaktır” diyerek, önseçim hüllesiyle kendisini saf dışı bırakan Ekrem’e biat etti. Mahkemenin erişim yasağı üzerine İmamoğlu, insanların hediye karşılığı her türlü rezilliği sahnelediği Tiktok’a geçiş yaptı. CHP’nin Beyazıt’ta düzenlediği mitingden kesitlerin konulduğu videoda, İmamoğlu’nun “Zannediyorlar ki biz bunları yıldırırız. Biz pes etmeyeceğiz, siz pes edeceksiniz. Biz bunlara fırsat vermeyeceğiz!” sözleri yer aldı.
ŞİRİNLİK MASKARASI
Konuya ilişkin Akit’e açıklamada bulunan AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yeğin bakın neler söyledi: “Cezaevlerinde kalan kişilerin sosyal medya vasıtasıyla kitleleri yönlendirmeleri toplumda rahatsızlık oluşturuyor. İnsanlar ‘madem bu kişi tutuklu niye propaganda yapmasına izin veriliyor’ diyorlar. Tutuklanmasının nedeni zaten o şahısların topluma daha fazla zarar vermesine, birlikte hareket ettikleri insanları yönlendirmesine karşı alınmış bir önlem. Ekrem İmamoğlu da oradan tehditler savuruyordu, toplumu tahrik eden açıklamalar yapıyordu. Bu erişim engeli önemlidir. Mansur Yavaş’ın tahsis etmesine gelince; Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen üç aktörü olduğunu görüyoruz. Bunlar her ne kadar birbirlerinden illallah etmiş olsalar da, her ne kadar birbirlerine karşı olağanüstü güven bunalımı yaşıyor olsalar da, her ne kadar birbirlerine asla sırtlarını dönemeyecek derecede birbirlerinden darbe yiyebileceklerine dair inanca sahip olsalar da, süreç içerisinde birbirlerinin gücüne, desteğine ihtiyaçları var. Ortak bir mesaj vermeye çalışıp, kitlenin desteğini her biri kendi üzerine almanın gayreti içindeler. Bunun için de her fırsatı değerlendiriyorlar. Kitlenin gönlünü almak için, şirin gözükmek için her şeyi deniyorlar. Yavaş’ın kendi sosyal medya hesabını İmamoğlu’na tahsis ettiğini bildirmesi de, asil, yedek, sağdan soldan hiç önemli değil, bir şekilde bir sempati oluşturup, yarın öbür gün koşullar değişip adaylık yolu açılırsa en azından kitle ile barışık olma amaçlı çalışmalardır.”
KOLTUĞU DA X HESABI DA GİTTİ
Meseleyi hukuki açıdan değerlendiren Avukat Tamer Mahmutoğlu da şunları dile getirdi: “Ekrem İmamoğlu, 19 Mart’ta tutuklanmasının ardından, sosyal medya X hesabından paylaşımlarına devam ederek, yalan yanlış bilgilerle halkı zehirlemeye ve yönlendirmeye devam etmişti ta ki bugüne kadar. Evet, bugün mahkeme kararı ile İmamoğlu’nun sosyal medyada estirdiği terör artık bitmiştir. Mahkeme kararı yerinde bir karar olup, aynı zamanda Anayasa’ya da uygun bir karardır. Elbette herkesin düşüncesini özgürce açıklama hakkı vardır, ancak bu hak sınırsız değildir. Kaldı ki, kişilere tanınan temel hak ve hürriyetlerin milli güvenliği tehlikeye atacak şekilde kullanılmasına hukuk müsaade etmez. Bu yönüyle mahkeme kararı hukuka ve evrensel hukuk ilkelerine uygun bir karardır. Meselenin hukuki yönü bu şekildedir. Meselenin diğer bir yönü ise, ‘ben kimsenin yedeği değilim’ diyen CHP’li ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın, oyundan çıkan as oyuncunun yerine yedek kulübesinden oyuna alınan heyecanlı oyuncu gibi kendi sosyal medya hesabını Ekrem İmamoğlu’na tahsis etmesidir. Bu hareket tarzı bir defa daha göstermiştir ki, bunların dedikleri ile yaptıkları bir değildir. Netice olarak belirtmek isterim ki, dedikleri ile davranışları bir olmayan birine bu millet koltuğu emanet etmez. Ezcümle, Mansur Yavaş’ın koltuk da gitti X hesabı da.”