• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çete lideri Fetullah Gülen'in planı suya düşüyor

Yeniakit Publisher
2015-02-27 08:20:00 - 2015-02-27 08:31:38
Çete lideri Fetullah Gülen'in planı suya düşüyor

Hakkında yakalama kararı bulunan paralel ihanet çetesi lideri Fwtıllah Gülen'in Türkiye ile suçluların iadesi anlaşması olmayan Kanada'ya kaçma planı suya düşüyor.

İki ayrı soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkan Gülen'in, Kanada Göçmenlik Ofisi karnesi zayıf. Gülen'in Kanada'daki kuruluşları hakkında ülkedeki Göçmenlik Ofisi'nin hazırladığı belgede, paralel dernekler üzerinde ciddi şüphelerin olduğu ifade ediliyor. Gülen'in Kanada'ya kaçması halinde bu rapor önünde engel olacak.

ŞÜPHELERİ ÜZERİNE TOPLADI

Paralel yapı dünyanın her yerinde olduğu gibi Kanada'da da oldukça aktif bir örgütlenmeye gitmiş. Bu örgütlenme Kanada hükümetinin şüphesini çekmiş. Wikileaks'e kadar giren paralel yapının Kanada bağlantılarındaki en dikkat çekici nokta ise Göçmenlik Ofisi'nin yazdığı raporun ardından açıkça Gülen'in, Kanada'ya gidiş planının tam bir çıkmaza girmiş olması.

PARALELE OLUMLU BAKMIYORLAR

Gülen'le bağlantılı kuruluşların faaliyetlerine izin için hazırladığı rapor bu ülkede paralel yapıya nasıl bakıldığını tüm açıklığıyla ortaya koyar nitelikte. Rapor, paralel yapıya ait olan Kanada Türk İslam Derneği'nin kuruluş beyannamesinin hukuka uygun olup olmadığının denetlenmesi sonucunda hazırlandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

FACE'DE İTİRAF GİBİ PAYLAŞIMLAR

Paralel yapının Kanada'daki adamlarından birisi olan ve Kanada'nın Wilfred Laurier Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Faruk Arslan şahsi internet sitesinde Kanada'daki paralel organizasyonun iç yüzünü ortaya döküyor. 14 yaşından beri paralel yapının içinde olduğunu yazan Faruk Arslan, Kanada'da, ABD'deki gibi devletin destek vermemesi dolayısıyla paralel yapının özel okullar açamadığını dile getiriyor.

GÜLEN SAVUNMA VERMİŞ

Dernek, Fetullah Gülen'le bağlantısı olmadığını iddia etse de Göçmenlik Bürosu araştırmaları Gülen'den alınan bu yöndeki savunmanın inandırıcı olmadığını veGöçmenlik Ofisi'ne sunulan bir belgede derneğe katılanların Türkiye'de paralel yapı içerisinde yer alıp almadıklarının kontrol edildiğinde 'Hizmet' adı altında bir örgütlenmenin üyesi olduklarının ortaya çıktığı ifade ediliyor.

Gülen, Göçmenlik Ofisi'ne verdiği savunmada Kanada'daki derneğin Türkiye ile bağlantısı olmadığını ifade ederken diğer yandan da 'Türkiye'de kardeş dernekler, Zaman gazetesi ve Yamanlar ile Fatih Koleji'ni ortak kurumlar gibi lanse ediyor.

PROVOKATİF YAYINLAR YAPIYORLAR

Paralel yapının Kanada'daki resmi Facebook sayfası olan 'Gulen Movement Canada' da ise yine AK Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki provokatif paylaşımlar dikkat çekiyor. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23