• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bursa yeni stadına kavuşuyor

Yeniakit Publisher
2014-12-12 17:55:00 -
Bursa yeni stadına kavuşuyor

İnşaat çalısmaları hızla süren Bursa'daki stadyum Haziran 2015'te futbolseverlerle buluşacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılarak mimarisi ve yapı tekniği açısından dünyanın örnek projeleri arasında gösterilen ve Avrupa’nın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden ‘Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’ yarışmasında ‘kamusal yapılar’ kategorisinde mimarisiyle ödül kazanan yeni stadyum, 2015 yılı Haziran ayında hizmet vermeye başlayacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’ya kazandırılan Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda hızla sona gelinen inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Altepe, yeni stadyumun dünya otoriteleri tarafından da izlendiğini söyleyerek, “Projemiz dünyanın örnek projelerinden biri. Bizler de gece gündüz işin takipçisiyiz. Artık önümüzde engel kalmadı. Stadyum inşaatlarında dünyada sıkıntı yaşamayan ülke yok. Bizim gibi iddialı ve bazı uygulamaların ilk kez kullanıldığı bir stadyum işi daha da zorlaştırıyor. Ancak çalışmalarda sona geliniyor. Haziran ayının ilk haftasına yetişmesi için ekiplerimizle hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Başkan Altepe, Bursaspor’un başarılı olması gerektiğine değinerek, “Bursa halkı da Bursaspor’u desteklemek durumunda. Çünkü Bursaspor’un başarısı ve şampiyonluğu Bursa’nın başarısı, takımın başarısızlığı ve küme düşmesi aynı zamanda Bursa’nın başarısızlığıdır. Bu önemli bir durum. Bursaspor prestij kulübümüz ise biz de destek vermeliyiz” şeklinde konuştu.

'BURSASPOR'DAN BAŞARI BEKLİYORUZ'

Bursaspor’un da Bursa için üzerine düşeni yapması gerektiğine değinen Başkan Altepe, “Bu yatırımlar yapılıyor, bu kadar mesailer veriliyor, harcama yapılıyor. Bursaspor’un da başarısını bekliyoruz” dedi.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi ile Bursaspor yönetimi arasında protokol yapılacağını belirterek, “Protokolün ardından stadın isim hakkı ve diğer konular kulübe devredilecek. Stadın isim hakkını da Bursaspor ile birlikte değerlendireceğiz. Dünya çapında bir stat yapıldı. Dünyanın en ilgi çeken statlarının da başında geliyor. Böyle güzel, içi dışı özellikli bir stadı dünyaya duyuralım, bunun için de dünya çapında bir organizasyon yapalım istiyoruz” açıklamasını yaptı.

'BURSA'NIN GÖNLÜNDE REAL MADRİD VAR'

Bursa halkının gönlünde marşlarda da adı geçen Real Madrid’in yattığını jaydeden Başkan Altepe, “Real Madrid bizim açımızdan daha anlamlı olacak. Önümüzdeki günlerde, stat biraz daha toparlandıktan sonra ilgili kulüple irtibata geçeceğiz. Yapabilirsek onunla, yapamazsak benzer dengi bir takımla açılışı yaparız. Ama olabileceğine inanıyoruz. Çünkü böyle bir eser yapıldı, onların da destek vereceğini ve bu güzel günümüzde bizleri bu destekten esirgemeyeceklerini biliyoruz” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23