• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bunları yaparak yakıt tüketimini azaltabilirsiniz... İşte o 7 altın kural!

Yeniakit Publisher
2020-02-21 15:08:00 -
Bunları yaparak yakıt tüketimini azaltabilirsiniz... İşte o 7 altın kural!

Yüksek akaryakıt fiyatları nedeniyle araç sahipleri maddi açıdan oldukça zorlanıyor. Özellikle hemen hemen her gün araç kullanan sürücüler, yakıt tüketimini azaltmanın yollarını arıyor. Ancak yakıt tüketimini azaltmak sanıldığı kadar zor değil. Peki, araçlarda yakıt tüketimi nasıl azaltılır? Yakıt tüketimini azaltmada son derece etkili öneriler haberimizde.

Akaryakıt fiyatlarının her geçen gün artması, araç sahiplerini maddi açıdan oldukça zorluyor.

Ancak yakıt tüketimini azaltmanın birkaç altın kuralı bulunuyor.

İşte altın kural sayılabilecek o öneriler...

 

- Yakıt tüketimini azaltmanın en etkili yolu hızı azaltmak. Araç hızının artması yakıt tüketimini de arttıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- Belirli bir hızla giderken aracı olabildiğince yüksek viteste kullanmaya çalışın. Aracı yüksek viteste kullanmak, yakıt tüketimini azaltabiliyor. Düşük viteste kullanmak ise daha fazla yakıt harcanmasına sebep olabiliyor.

- Bir diğer önemli nokta ise klimayı dikkatli kullanmak. Klima kullanmak, yakıt tüketimini %3 oranında arttırıyor. Klimayı açmak gerekiyorsa düşük hızda çalıştırmayı tercih etmelisiniz. Böylece yakıt tüketimine katkıda bulunursunuz.

- Yağ ve hava filtrelerinin temiz olması gerekiyor. Çünkü eski ve kirli yağ filtreleri motorun aşınmasına sebep olduğu gibi verimliliği de azaltıyor. Ayrıca hava filtrelerinin tıkanmış olması, buji tüketimini de arttırıyor.

- Yakıt alırken depo kapağının iyice kapanıp kapanmadığına ve yakıtın sızmamasına, kapaktan benzinin buharlaşmamasına dikkat etmeniz gerekiyor.

- Kalitesiz yakıt kullanmamaya özen gösterin. Çünkü kalitesi düşük yakıtlar kısa süreli tasarruf sağladıkları gibi, birtakım araç aksamlarına da zarar verebiliyorlar.

- Aracınızı düzenli olarak bakımdan geçirin. Aracın motor yağının temiz olması oldukça önemli. Temiz ve bakımlı bir motor %4 oranında yakıt tasarrufu sağlayabiliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23