• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Borsa İstanbul'un dolar kararı sonrası flaş açıklama

Yeniakit Publisher
2018-05-23 12:58:00 - 2018-05-23 12:58:45
Borsa İstanbul'un dolar kararı sonrası flaş açıklama

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, kısa vadeli ihtiyaçları dışında kalan döviz varlıklarının tamamını TL'ye çevirme kararına yönelik açıklamada bulunarak, "Makul seviyelerin ötesinde kısa vadeli atak gördüğümüz için bu kararı aldık" ifadelerini kullandı.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, kısa vadeli ihtiyaçları dışında kalan döviz varlıklarının tamamını TL'ye çevirme kararına yönelik açıklamada bulunarak, "Makul seviyelerin ötesinde kısa vadeli atak gördüğümüz için bu kararı aldık" dedi.

Bloomberg HT'ye söz konusu kararı değerlendiren Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ "Dün toplantılar yapıp ekonomik gelişmeleri analiz ettik, bunun neticesinde dolarda son atakların ekonomik parametrelere dayanmadığını görerek diğer firmalara da gösterge olması açısından TL'ye güvenimizi yansıttık..Tüm ekonomik parametrelere bakınca bunun realitesi olmadığını firmamıza anlatmak istedik" dedi.  

Satılan Döviz miktarını bilmediğini ifade eden Karadağ satışın muhtemel etkilerinin nasıl olacağı sorusuna "Bunu piyasada göreceğiz tabii. Bu konuda ana otorite Merkez Bankası. Onun açıklamalarını izlemek lazım. Biz ekonomik parametrelerle örtüşen bir karar aldık bunu da kamuoyuna duyurduk" yanıtını verdi. 

Şirketlerin mali tablolarında orta uzun vadede döviz bazlı borçları varsa kısa vadede spot piyasadan döviz almak yerine kontratlarla bu ihtiyaçlarını hedge edebileceğini belirten Karadağ "zaten birçok şirketimiz bu tür operasyonları yapıyorlar. Riski sigortalamış oluyorlar. Hedefimiz tüm bankalarımızın vadeli işlemler tarafındaki ürünlere daha fazla ilgi göstermesi. Bu hem bankacılık, hem para otoritesi için daha derinleşmiş bir vadeli piyasa, daha istikrarlı bir sermaye piyasaları anlamına da geliyor" dedi. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23