• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Boris Johnson'un soy ağacı kime dayanıyor? İşte tüm merak edilenler

Yeniakit Publisher
2019-07-24 01:19:00 - 2019-07-24 09:25:36
Boris Johnson'un soy ağacı kime dayanıyor? İşte tüm merak edilenler

Theresa May'in ardında İngiltere'da Başbakanlık koltuğuna oturan Boris Johnson'un şeceresinin Osmanlı Devleti'nin Dahiliye Nazırı Ali Kemal'e dayandığı biliniyor.

İngiltere'nin yeni Başbakanı Boris Johnson'un biyografisi dikkat çekiyor.

İngiltere'nin yeni Başbakanı Boris Johnson, Osmanlı'nın Dahiliye Nazırı (İçişleri Bakanı) Ali Kemal ile Winifred Brun evliliğinden olan Osman Kemal ile İrene Williams'ın torunudur.

Ali Kemal'in ilk eşi olan İngiliz hanımından olan öz torunu Stanley Johnson'ın oğlu İngilitere'nin yeni Başbakanı Boris Johnson, daha önce İngiltere'nin Dışişleri Bakanlığı'nı da yaptı.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkmasının önemli savunucularından olan Boris Johnson, büyük dedesi Ali Kemal gibi gazetecilik de yaptı.

Bir dönem 'The Spectator' dergisinin Genel Yayın Yönetmeni olan Johnson, 1 Mayıs 2008 tarihinde Muhafazakar Parti adayı olarak Londra Belediye Başkanlığı'na seçildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ayrıca Boris Johnson'un dedesi Osman Kemal ise Ali Kemal'in diğer eşinden olan eski büyükelçi Zeki Kuneralp'ın ise üvey kardeşidir.

Boris Johnson, Damat Ferit Paşa hükümetinin İçişleri ve Milli Eğitim Bakanı olan Ali Kemal'in öz torunu Stanley Johnson'un oğludur.

Boris Jonhson’ın İslam’a karşı tutumu

İngiltere’de Theresa May hükümeti sonrası yeni Başbakan seçilen Boris Johnson, dünya ve İngiltere kamuoyunda gaflarıyla ve patavatsız çıkışlarıyla da ünlü bir isim. Her fırsatta "Osmanlı torunu" olduğunu dile getiren Jonhson, aslında İslam’a ve Müslümanlara zerre muhabbeti olmayan azılı bir İslam düşmanı.

"Müslüman ülkeler İslam yüzünden geri kalıyor"

Boris Johnson, Roma İmparatorluğu'ndan bahsettiği "The Dream of Rome" (Roma Rüyası) isimli kitabının bazı basımlarında bulunan ek bölümde "İslam bir sebepten dolayı Müslüman ülkelerde gelişimi engelledi" ifadelerine yer verirken, daha sonra kaleme aldığı "Sonra da Müslümanlar geldi" başlıklı makalede, Müslüman ülkelerde "burjuva sınıfının, liberal kapitalizmin ve demokrasinin yaygınlaşması olmadığını" iddia etmiş ve bunun İslam kaynaklı olduğunu savunmuştu.

“Müslüman kadınlar ‘posta kutusuna’ benziyor”

Johnson’ın tepki çeken bir başka söylemi de burka giyen Müslüman kadınlara yönelik olmuştu. Telegraph gazetesinde yayımlanan köşe yazısında burkaların ‘baskıcı’ olduğunu söyleyen Johnson, burka giyinen kadınların ‘banka soyguncularına’ ya da ‘posta kutularına’ benzediğini söylemiş ve “İnsanların posta kutusu gibi görünerek gezmesi tam anlamıyla saçmalık” ifadelerini kullanmıştı.

“Erdoğan’a hakaret” temalı şiir yarışmasında birinci: Boris Johnson

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’da bir karikatüristin kendisine hakaret ettiğini söylemesi üzerine İngiliz The Spectator dergisi, Erdoğan’a hakaret temalı bir şiir yarışması düzenlemiş ve İngiltere Dışişleri Bakanı seçilmesinden iki ay önce yarışmaya katılan Boris Johnson, yarışmanın birincisi olmuştu.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Umutlanmayınız zaten!

Önümüzde; Jirinovski,  Obama gibi örnekler var, .. et!

Hatice

Bu kisinin musluman osmanli kimligi alinmis osmanliyi yikan ingiliz kimligine girmis bence bu kisinin osmanli kimliginden bahsetmeniz bile osmanliya hakarettir aslinda bizler musluman islam dinine uygun yasayan allaha kulluk edemeyen insanlar olmusuz diyorya peygamber efendimiz benim ummetim 23 parcaya bolunecek iste 23, parcaya girebilirsek ne mutlu bize
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23