• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bölgede büyük gerilim! Öfkeli kalabalık Başbakan el-Kazımi'nin konvoyunu taşa tuttu

Yeniakit Publisher
2021-06-12 16:21:00 - 2021-06-12 16:33:43
Bölgede büyük gerilim! Öfkeli kalabalık Başbakan el-Kazımi'nin konvoyunu taşa tuttu

Irak Başbakanı el-Kazımi, ziyaret ettiği Zikar'da protesto edildi. Öfkeli kalabalık, Başbakanı el-Kazımi'nin konvoyunu taşa tuttu.

Irak’ın Zikar vilayetinde hükümet karşıtı protestocular, kenti ziyaret eden Başbakan Mustafa el-Kazımi’nin konvoyunu taşladı. Öfkeli kalabalık, el-Kazımi'nin kenti terk etmesini isterken, aktivistlerin katillerinin ortaya çıkarılması çağrısında bulundu.

Ülkenin güneyinde yer alan ve en kanlı protestolara sahne olan Zikar vilayetine 2 projenin açılışı için gelen Başbakan Mustafa el-Kazımi’nin ziyareti protesto edildi.

Geniş güvenlik önlemleriyle bölgeye ulaşan el-Kazımi’nin konvoyundan bazı araçlar hükümet karşıtı protestocular tarafından kuşatılırken, bazıları da taşlı saldırıya maruz kaldı. Onlarca protestocu, el-Kazımi aleyhine sloganlar atarak Zikar'ı terk etmesini istedi. Kalabalık grup, aktivistlerin katillerinin ortaya çıkarılmasını talep ettiklerini belirtti.

Konvoy ise kalabalık gruptan kaçarak bölgeden uzaklaştı.

Öte yandan, Irak’ta Ekim 2019 yılında başlayan ve eski Başbakan Adil Abdülmehdi’yi istifa etmeye zorlayan hükümet karşıtı protestolarda güvenlik güçlerinin açtığı ateş ve kullandığı gaz bombası nedeniyle yaklaşık 600 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda aktivist de kimliği belirsiz kişilerce öldürülmüştü.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ÜMÜT

Işte cevap verin böyle piyon bir devlet haline gelmek Amerika'ya bağlı kokla Devlet olmamızı istiyor baydın dostu CHP ve Kılıçdaroğlu ama millet her şeyin farkında Allah'ın izniyle tarihin kirli lafı raflarına yerini alacaksın
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23