• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bir günde ne kadar elma sirkesi tüketilmeli? | Elma sirkesi kullanımı

Yeniakit Publisher
2019-04-17 12:13:00 - 2019-04-17 12:35:25
Bir günde ne kadar elma sirkesi tüketilmeli? | Elma sirkesi kullanımı

Elma sirkesi toplumumuzda yaygın olarak tüketilen şifalı bir sirkedir. Mutfaklarımızda, salata ve soslara tat vermek için kullanılan elma sirkesi aynı zamanda çok iyi bir dezenfektandır ve tarih boyunca tıbbi amaçlar için kullanılmıştır. Peki, bir günde ne kadar elma sirkesi tüketilmeli? İşte konuya ilişkin merak edilen detaylar...

Elma sirkesi toplumumuzda yaygın olarak tüketilen şifalı bir sirkedir. Mutfaklarımızda, salata ve soslara tat vermek için kullanılan elma sirkesi aynı zamanda çok iyi bir dezenfektandır ve tarih boyunca tıbbi amaçlar için kullanılmıştır.  

Modern tıbbın babası olan Hipokrat’ın, iki bin yıl önce yara temizliği için elma sirkesi kullandığı biliniyor. Elma sirkesi, başta potasyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyum olmak üzere pek çok faydalı mineralin yanı sıra A, B2, B6, C ve E vitaminleri içerir. Elma sirkesi zayıflama, kolesterol seviyesinin dengelenmesi, kan şekerini düşürülmesi ve diyabet tedavisine destek amacıyla kullanılmaktadır. Kuvvetli bir mikrop öldürücü olan elma sirkesi, tırnak mantarı, bitler, siğillere karşı çok etkilidir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Peki, bir günde ne kadar elma sirkesi tüketilmeli? İşte konuya ilişkin merak edilen detaylar...

Bir günde ne kadar elma sirkesi tüketmeli?

Diyetinize elma sirkesini dahil etmenin en iyi yolu, yemek pişirirken kullanmaktır. (salata sosları, ev yapımı mayonez gibi) Bazı insanlar ise elma sirkesini su ile seyrelterek içmeyi sever. Yaygın dozlar 1–2 çay kaşığı (5-10 ml) ila 1–2 yemek kaşığı (15-30 ml) arasındadır. Bir bardak su ile karıştırılır. Küçük dozla başlamak ve çok miktarda almaktan kaçınmak en iyisidir çünkü çok fazla sirke zararlı yan etkilere neden olabilir. Hamileler ve yeni doğum yapmış kadınlar için organik, elma sirkesi kullanılması tavsiye edilir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23