• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

BDP’li vekillerin tahliye talebine ret

Yeniakit Publisher
2013-12-16 20:58:58 - 2013-12-17 08:41:33
BDP’li vekillerin tahliye talebine ret

BDP’li milletvekillerinin tahliye talepleri mahkemelerce reddedildi. Diyarbakır 5. ve 6. Ağır Ceza Mahkemeleri tahliye talebinde bulunan milletvekilleri İbrahim Ayhan, Gülser Yıldırım, Kemal Aktaş, Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız’ın tutukluluklarının devamına karar verdi. BDP Grup Başkanvekili Buldan, “Karar hukuki değil siyasidir, bir hukuk skandalıdır. Çifte standarttır. İstanbul’da ayrı, Diyarbakır’da ayrı bir hukuk işletilmektedir.” dedi.

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da yargılanan BDP’li ve Bağımsız Milletvekilleri’nin tahliye taleplerini Ağır Ceza Mahkemeleri reddetti. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesine tahliyelerine ilişkin yapılan başvurunun ardından mahkeme, Şanlıurfa KCK Davasında tutuklu yargılanan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve Mardin KCK davasında tutuklu yargılanan BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım’ın tahliye talebini reddetti.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi de, Diyarbakır KCK davasında tutuklu yargılanan Bağımsız Van Milletvekili Kemal Aktaş ve BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak ile Şırnak KCK davasında tutuklu yargılanan BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın tahliye talebini reddetti.

CHP’li Milletvekili Mustafa Balbay’ın Anayasa Mahkemesinin kararı üzerine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince tahliye edilmesinin ardından avukatlarınca tahliye edilmeleri için başvuru yapılan tutuklu Milletvekilleri İbrahim Ayhan ve Gülser Yıldırım’ın dosyaları savcılıkça incelendi.

Mahkeme, savcının terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik operasyonda yakalanan ve 5 Ekim 2010 yılından bu yana “silahlı terör örgütüne üye olduğu” gerekçesiyle yargılanan Milletvekili Ayhan ve terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik operasyonda yakalanan, 15 Şubat 2010 yılından bu yana “Terör örgütü üyesi olmak” suçundan yargılanan milletvekili Yıldırım ile ilgili tutuklulukta geçirdiği süre ve seçilme hakkını ihlalini gerekçe göstererek tahliyesine karar verilmesi yönünde sunduğu mütalaayı ve avukatlarının tahliye taleplerini inceledi. Mahkeme, Mardin E Tipi Cezaevinde tutuklu sanık Gülser Yıldırım ve Diyarbakır D Tipi Cezaevinde tutuklu İbrahim Ayhan’ın tahliye talebini reddederek, oy çokluğu ile tutukluluklarının devamına karar verdi.     

6. AĞIR CEZA DA AYNI KARARI VERDİ


Öte yandan; Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi de, Diyarbakır KCK davasında tutuklu yargılanan Bağımsız Van Milletvekili Kemal Aktaş ve BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak ile Şırnak KCK davasında tutuklu yargılanan BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın tahliye talebini reddetti. Mahkeme heyeti kararı oy birliği ile aldı.

BULDAN: KARAR SİYASİ

BDP Milletvekillerinin tahliye talebine red kararını değerlendiren BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, “Karar hukuki değil siyasidir; bir hukuk skandalıdır, çifte standarttır. İstanbul’da ayrı, Diyarbakır’da ayrı bir hukuk işletilmektedir. Böyle giderse bu çözüm süreci sıkıntıya girer. Yargının bu siyasi kararı karşısında hükümeti göreve ve samimiyete çağırıyoruz” dedi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23