• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Baş dönmesi koronavirüs belirtisi mi? Coronavirüs belirtileri nelerdir?

Yeniakit Publisher
2020-03-12 10:41:00 - 2020-03-12 10:41:59
Baş dönmesi koronavirüs belirtisi mi? Coronavirüs belirtileri nelerdir?

Son dakika haberler: Dünya corona virüs salgınıyla boğuşmaya devam ediyor. Corona virüsü, üst solunum yolu enfeksiyonları ile benzer belirtiler gösterir. Bazı bünyeler hastalığı hafif belirtilerle atlatabilir. Virüsün bulaşmasından sonraki ilk 15 gün çok önemlidir. Zira koronavirüs belirtileri bu zaman zarfında ortaya çıkar ve virüs bu ilk 15 günlük sürede vücutta yayılım gösterir. Peki baş dönmesi koronavirüs belirtisi mi? Coronavirüs belirtileri nelerdir?

Son dakika haberler: Dünya corona virüs salgınıyla boğuşmaya devam ediyor. Corona virüsü, üst solunum yolu enfeksiyonları ile benzer belirtiler gösterir. Bazı bünyeler hastalığı hafif belirtilerle atlatabilir. Virüsün bulaşmasından sonraki ilk 15 gün çok önemlidir. Zira koronavirüs belirtileri bu zaman zarfında ortaya çıkar ve virüs bu ilk 15 günlük sürede vücutta yayılım gösterir. 

Coronavirüs kim yaydı?”, “Koronavirüse kaç kişi yakalandı?” 'Koronavirüs öldürü mü?', 'Corona virüsü nerede görüldü? Koronavirüs belirtileri neler? 'gibi sorular pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Çin'in Wuhan kentinde ilk ortaya çıkan ve Türkiye dahil 110 ülkeye yayınan corona virüs (Covid-19) hızla yayılmaya devam ediyor. ABD'de vaka sayısı 1000'i aşarken, ölü sayısı 31'e yükseldi. Avrupa'da ise, İtalya'da vaka sayısı 10 bini geçerken, ölü sayısı 631'e çıktı. Avrupa'da corona virüsün hızla yayıldığı bir diğer ülke ise İspanya. İspanya'da okullar tatil edildi. Corona virüs vaka sayısı 1689'a çıkarken, 36 kişi yaşamını yitirdi.

Koronavirüs belirtileri neler? 

Coronavirüs belirti veren bir hastalıktır. “Corona virüs” ya da “Corona virüsü” olarak da geçen coronavirüsün belirtileri şöyle sıralanabilir: Kuru öksürük, ateş, halsizlik, kas eklem ağrısı boğaz ağrısı, burun akıntısı, vücut ağrıları, zatürre, solunum sıkıntısı, nefes darlığı, ishal, bulantı, kusma, iştahsızlık.

Coronovirüs (Koronavirüs) zararları nelerdir?

Soğuk algınlığına benzer bir tabloyla ortaya çıkan coronavirüs zararları büyük olan bir hastalıktır. Gripten daha ağır tabloyla seyrederek ölüme sebep olmaktadır. Coronavirüs görüntüsü itibariyle grip benzeri bir hastalıktır.

Coronavirüste riskli kişiler kimlerdir?

Özellikle yaşlılarda, kanser ya da bağışıklığı baskılayan hastalıkları olanlarda, akciğer hastalıkları bulunanlarda bu tablo daha da ağır seyrediyor. Covid 19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin tamamında altta yatan farklı hastalıkların varlığının söz konusu olduğu söylenebilir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Korona virüsten korunmak için neler yapılmalı?

Akut solunum yolu enfeksiyonlarının bulaşma riskini azaltmaya yönelik öneriler, Yeni Koronavirüs enfeksiyonu için de geçerlidir. 

Öksürme veya hapşırma sırasında ağız ve burun tek kullanımlık mendille kapatılmalı, mendil yoksa dirseğin iç kısmı kullanılmalıdır.

Tokalaşma ve sarılmadan kaçınılmalıdır.

Olabildiğince kalabalık ortamlardan uzak durulmalıdır.

Kirli ellerle ağız, burun ve gözlere dokunulmamalıdır.

El hijyenine önem verilmelidir. Eller en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalı, sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol içerikli el antiseptiği kullanılmalıdır.

Sınıflar ve iş yerleri başta olmak üzere kapalı alanlar sık sık havalandırılmalıdır.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için dengeli ve sağlıklı beslenilmelidir. Gıdalar tüketilmeden önce iyice yıkanmalıdır.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Cemal colak

Bu hastalık Allah dan gelen bir hastalıktır dua ile tertibat ile Kur'an okuyarak ve her türlü önlemi almak ile atladacagiz inşaallah Cemal colak

Cemal colak

Bu hastalık Allah dan gelen bir hastalıktır dua ile tertibat ile Kur'an okuyarak Allah dan isteyerek onlemimizi alarak atladacagiz inşaallah
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23