• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakanlıklarda devir-teslim

Yeniakit Publisher
2013-01-26 00:00:00 - 2013-01-26 00:13:51
Bakanlıklarda devir-teslim

Kabinedeki revizyonun ardından bakanlıklarda devir teslimler başladı. Ömer Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı görevini, düzenlenen törenle Nabi Avcı’ya devretti. Yeni göreve başlayan Milli Eğitim Bakanı Avcı, ilk mesajını karnelerini alan öğrencilere verdi.

ANKARA
Kabinedeki revizyonun ardından bakanlıklarda devir teslimler başladı. Ömer Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı görevini, düzenlenen törenle Nabi Avcı’ya devretti. Yeni göreve başlayan Milli Eğitim Bakanı Avcı, ilk mesajını karnelerini alan öğrencilere verdi.
Bakan Avcı, karne alan öğrenciler ve yarıyılı tamamlayan öğretmenlere yönelik, “Onları tebrik ediyorum, iyi bir tatil diliyorum. Karnelerde kendi emeklerini, gayretlerini, heyecanlarını, başarılarının ifadesini gören öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Onlara da hayırlı sömestir tatili diliyorum” ifadelerini kullandı.
Avcı, Dinçer’e de teşekkür ederek, “Destek ve katkılarınızla başlattığınız hayırlı hizmetleri tamamlamak için, yenilerine yol açmak için ve inşallah sizin gibi biz de bizden sonrakilere aynı iyi duygularla bu görevi devredebileceğimiz bir çalışma ortamı sağlamayı diliyorum” dedi.
Eski Milli Eğitim Bakanı Dinçer ise, ‘‘Biz Milli Eğitim Bakanlığı’nda 1940’lı, 1950’li yıllardan
bugüne gelmiş ve artık tüm dünyanın terk ettiği bir yönetim zihniyetini, bir eğitim yaklaşım tarzını değiştirmeye çalıştık. Daha demokratik, daha esnek bir eğitim sistemi kurgulamaya çalıştık” diye konuştu.
Törenin ardından Ömer Dinçer alkışlarla Bakanlık binasından ayrıldı. Dinçer’i uğurlayan bakanlığın bazı çalışanları gözyaşlarına hâkim olamadı. Milli Eğitim Bakanı Avcı, Dinçer’i aracına kadar uğurladı.
SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA TÖREN
Recep Akdağ ise, bakanlık görevini Mehmet Müezzinoğlu’na devretti. Devir-teslim töreninde konuşan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, “Bizim bundan sonraki süreçte sağlıklı bir şekilde dinamikleri daha iyi noktaya taşıma gibi bir görevimiz ve sorumluluğumuz var” dedi ve Akdağ’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Recep Akdağ ise, “Yıllardır her türlü sıkıntıyı benimle birlikte göğüsleyen, milletimize hizmet ettiğimizi bildikleri için bana destek olan başta anneciğime, eşim Şeyma Hanım’a ve sevgili çocuklarıma şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Akdağ ve Müezzinoğlu, birbirlerine çiçek ve hediyeler verdi.
ÇELİK GÖREVİNİ ÇAVUŞOĞLU’NA DEVRETTİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na atanan Ömer Çelik ise, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’na devretti.
GÜLER’DEN DUALI BAŞLANGIÇ
Kabine değişikliğiyle İçişleri Bakanı olan Muammer Güler, cuma namazını Hacı Bayram Camii’nde kıldı, Hacı Bayram Veli Türbesi’nde dua etti.
Cuma namazı için Ulus’taki Hacı Bayram Camii’ne gelen Güler, daha sonra bir vatandaşın cenaze namazına katıldı.
Güler, camiden ayrılmadan Hacı Bayram Veli Türbesi’ni ziyaret ederek dua okudu.
Camidekilerle bir süre sohbet eden Muammer Güler, vatandaşlarla da fotoğraf çektirdi.
Terörle mücadele konusuna değinen Güler, “Önümüzdeki dönem, terörle mücadelenin farklı boyutlarda öne çıkacağı bir dönem olacak. Milli birlik ve kardeşlik projesi var. Akan kanın, gözyaşının durması anlamında hükümetimizin çok önemli çalışması var. İçişleri Bakanlığı, bu çalışmaları yapacak en temel kuruluşlardan birisi. Bir koordine içerisinde, inşallah çalışmalarımızı verimli şekilde yürüteceğiz” diye konuştu.
ÇELİK İÇİN KAMPANYA
Adana’da bir fotoğraf stüdyosu sahibi, Bakanlar Kurulu’nda yapılan değişiklikle Ömer Çelik’in Kültür ve Turizm Bakanlığı’na getirilmesi sebebiyle 1 gün boyunca ücretsiz vesikalık fotoğraf çekimi kampanyası düzenledi.
Kentte 13 yıldır fotoğraf stüdyosu işleten Şehmus Baysal, işyerinin camına ‘“Adana’nın ağabeyi Ömer Çelik, Türkiye’nin Bakanı oldu, bugün vesikalıklar ücretsiz” yazılı döviz astı.
MÜSİAD: HAYIRLI OLSUN
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak da, kabine değişikliğinin hükümetin icraatlarına yenilik ve tazelik getireceğine inandığını belirterek, “Bu değişikliğin Türkiye için hayırlı ve faydalı olacağına inanıyoruz” dedi.
“MAKAMI İNSANLAR YÜCELTİR”
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise, kabinedeki değişikliği değerlendirirken, “AK Parti, hizmet odaklı siyasi harekettir. Bizim için şahısların değil, ülkenin çıkarları önemlidir. Makamlar, insanları yüceltmez, insanlar makamları yüceltir” dedi.
Başbakan’dan kabinede revizyon açıklaması Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu’ndaki değişiklikle ilgili, “Kabineler göreve başladığından sonra ilanihaye görev yapar diye bir kayıt yok. Süreç içerisinde gerçekten zaman zaman bir meslekte bakıyorsunuz zayıflama oluyor, bir performans düşüşü oluyor. Zaman zaman bakıyorsunuz toplumla olan ilişkilerde bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Tabii bizim de gerçekten sorumluluk mevkiinde olan bir başbakan olarak, kabinede eğer değişimi gerektiren bir şeyi yakalıyorsanız, sevk-i idareci olarak da bunu yapmak zorundasınız. Bu hiç bir zaman arkadaşlarımdan farklı noktada, Allah göstermesin, olumsuz yaklaşım tarzı olarak değerlendirilmemeli. Onlar ellerinden gelen bütün gayreti ortaya koydular” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23