• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Mustafa Varank: Üreticilerimizi rahatlatacak destek paketlerimiz var

Yeniakit Publisher
2018-10-23 21:13:00 -
Bakan Mustafa Varank: Üreticilerimizi rahatlatacak destek paketlerimiz var

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Sanayimizin tüm sektörleri, son dönemdeki finansal saldırılara rağmen ayakta kaldı ve büyümeye devam ediyor. Bu yolda üreticilerimizi rahatlatacak destek paketlerimiz var. Sanayici ve üreticinin maliyetlerini aşağı çekecek, sizleri daha fazla üretime teşvik edecek, ithalata karşı yerli üretimi destekleyecek programları gündemimizde tutmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde düzenlenen '40'ıncı Uluslararası İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı', Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'ın katıldığı törenle açıldı. Fuarın açılışında Bakan Varank'ın yanı sıra Bursa Valisi İzzettin Küçük, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Güney Kore İthalatçılar Birliği Başkanı Kim Sun Mook, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala da yer aldı.

Açılış töreninde konuşan Bakan Varank, mobilya sektörünün; yükselen üretim kapasitesi, oluşturduğu katma değer ve istihdam açısından en önemli sektörlerden olduğunu söyledi.

"Yüksek katma değerli üretimde en önemli şey, yenilikçiliktir. Ar-Ge, mobilya için vazgeçilmezdir. Bazı ülkeler ham maddeyi bizden alıp, sanatçı dokunuşuyla tüm dünyaya satabilecekleri bir hale sokuyorlar. 1 liralık ham maddeden 100 liralık katma değer üretiyorlar. Tasarım, markalaşma ve büyümenin vazgeçilmezidir. Mobilya sektörümüz, yüzünü tasarıma çevirmelidir. Bizler de sizin en büyük destekçiniziz. Tasarım merkezlerini, Ar-Ge merkezi gibi destekliyoruz. Bursada 102 Ar-Ge, 18 tasarım merkezi mevcut. Bursada mobilya üzerine boy gösteren 2 tasarım merkezi mevcut. İnegölde ise bakanlık desteği bulunan bir tasarım merkezi bulunmuyor. Buradaki eksiği kapatmamız gerekiyor. Ekiplerimizi buraya yollayacağız. Yatırım teşvikleri konusunda sizlerle toplantı yapıp nerede, nasıl katkı sağlayabiliriz, İnegölü nasıl daha ileri götürebiliriz; noktasında çalışma yapacağız. Bakanlığımızın kapısı, Ar-Ge ve tasarım yapmak isteyen herkese sonuna kadar açıktır. Yatırım, yük ya da külfet değildir; sürdürülebilir büyümenin, artan cironun, ihracat ve kazancın en önemli aracıdır."

'SANAYİMİZ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR'

"Sanayimizin tüm sektörleri son dönemdeki finansal saldırılara rağmen ayakta kaldı ve büyümeye devam ediyor" diyen Varank, şöyle devam etti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Bu yolda üreticilerimizi rahatlatacak destek paketlerimiz var. Sanayici ve üreticinin maliyetlerini aşağı çekecek, sizleri daha fazla üretime teşvik edecek, ithalata karşı yerli üretimi destekleyecek programları gündemimizde tutmaya devam edeceğiz. İnegöl Mobilya Fuarı gibi fuarlar sektördeki dinamizmi perçinleyerek yeni ufuklar ve hedefler belirlememize önemli katkı sağlıyor. Bu anlamda fuarımız sektörümüze hayırlar getirsin." 

TİM Başkanı İsmail Gülle ise yenilik ve tasarım konusunda sektörün daha da gelişmesi gerektiğini belirterek, "İhracatımızı daha da artırmalıyız. Türkiye sürekli olarak büyümeyi ihracat ile sağlayacaktır. Bu yüzden ihracatçı sayımızı ve ihracatımızı artırmalıyız. Bu noktada İnegöle de önemli görevler düşüyor. Nasıl ki İnegöl, Osmanlının kuruluşunun en sağlam taşlarından biriyse bugün de küresel rekabette önemli bir bölgemizdir. Dün olduğu gibi bugün de önemli katkılarını görüyoruz" diye konuştu. 

'40'ıncı Uluslararası İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'nın açılışı, konuşmaların ardından kurdele kesilerek, yapıldı. Fuar, 28 Ekim'e kadar açık kalacak ve 180 firmanın standı gezilebilecek. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23