• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Koca duyurdu: 9 bin 425 kontenjana...

Yeniakit Publisher
2022-11-04 21:19:00 -
Bakan Koca duyurdu: 9 bin 425 kontenjana...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ile kamu ve üniversite hastanelerinde açılan 9 bin 425 kontenjana, uzman adayı 9 bin 326 hekimin yerleştiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ile kamu ve üniversite hastanelerinde açılan 9 bin 425 kontenjana, uzman adayı 9 bin 326 hekimin yerleştiğini bildirdi.

Koca, sosyal medya hesabından, TUS sonuçlarına ilişkin paylaşım yaptı.

TUS'da yerleşme oranının yüzde 99 olduğuna dikkati çeken Koca, "Beyaz Reform'dan sonraki ilk TUS ile kamu ve üniversite hastanelerinde açılan 9 bin 425 kontenjana, uzman adayı 9 bin 326 hekim yerleşti. Uzmanlık eğitimi, itibarını her branşta yeniden kazandı." ifadelerini kullandı.

TUS'un ve reformun sonucunun hayırlı olmasını dileyen Koca, şunları kaydetti:

"Yüzde 99 yerleşme oranı ile bugüne kadar yapılan 72 TUS'un birincisi, en yenisi. Bakanlığımızın eğitim ve araştırma hastanelerinde açılan 4 bin 138 asistan kadrosunun tamamı, tüm branşlarda doldu. Uzmanlık eğitimi için eğitim ve araştırma hastanelerimizi tercih eden hekimlerimize teşekkür ediyorum."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Salihce

Bu sene 2400 doktor ülkemizi terk etti. Bir fayans ustasının geliri doktorun iki katı olduğu ülkede durum bu!

hemşire

sayın bakanım 2020 kpss puanım yandı atamadediniz yapmadınız yapmadığınız gibi ders çalışma hesimiz kalmadı 2 yıl daha boşa gitti keşke hiç atama sözünü söylemeseydiniz daha iyi ders çalışırdık çok üzüldüm
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23