• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Aziz vatanımıza ve ay-yıldızlı bayrağımıza sahip çıkacağız'

Yeniakit Publisher
2018-03-18 11:22:00 -
'Aziz vatanımıza ve ay-yıldızlı bayrağımıza sahip çıkacağız'

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Ecdadımızın bizlere  emanet ettiği aziz vatanımıza ve ay-yıldızlı bayrağımıza ilelebet sahip  çıkacağız. Her ne pahasına olursa olsun, al bayrağımız şehitlerimizin kanlarıyla  sulanmış vatan topraklarımız üzerinde dalgalanmaya devam edecektir." açıklamarında bulundu.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl  dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Gül, Çanakkale Zaferi'nin, sadece şanlı  tarihin değil, dünya tarihinin en muhteşem ve muazzam zaferlerinden biri olduğunu  belirtti.

Çanakkale'de 103 yıl önce, vatan, bayrak, ezan, istiklal ve istikbal  için destansı bir mücadele verildiğini ve bu toprakların yeniden vatan  kılındığına dikkati çeken Gül, şu değerlendirmede bulundu:

"Çanakkale Zaferi, kadınıyla erkeğiyle, yediden yetmişe kahraman bir  milletin, bütün askeri ve ekonomik imkansızlıklara rağmen çağın en gelişmiş  ordularını mağlup etmesi demektir.

Çanakkale Zaferi, inancın, azmin, fedakarlığın, direniş ruhunun,  diriliş şuurunun, sinelerdeki vatan ve iman sevgisinin, tarihin sayfalarına altın  harflerle yazılması demektir. Hiç şüphesiz ki, bu büyük zaferden güç ve cesaret  alan milletimiz, İstiklal Harbi'nde de büyük bir başarı elde etmiş, Türkiye  Cumhuriyeti'nin temellerini atmıştır."

Ecdadın gösterdiği bu destansı kahramanlığın ve mücadele ruhunun bugün  milletin yolunu aydınlatmaya devam ettiğinin altını çizen Gül, milletin, bu  kahramanlık ve mücadele ruhundan ilham alarak 15 Temmuz'da vatanına sahip  çıktığını ve işgalcilere bir kez daha "Bu vatan işgal edilemez" dedirttiğini  belirtti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"AY-YILDIZLI BAYRAĞIMIZA İLELEBET SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, aynı şekilde, kahraman Mehmetçik'in,  vatanın müdafaasında gösterdiği büyük azim ve kararlılığın, 103 yıl önce aziz  şehitlerin uğruna can verdikleri istiklal davasının bir devamı olduğunu  vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ecdadımızın bizlere emanet ettiği aziz vatanımıza ve ay-yıldızlı  bayrağımıza ilelebet sahip çıkacağız. Her ne pahasına olursa olsun, al bayrağımız  şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış vatan topraklarımız üzerinde dalgalanmaya  devam edecektir. Şanlı zaferimizin 103. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu  Gazi Mustafa Kemal'i, Çanakkale’de şehit düşen bütün kahramanlarımızı ve bütün  şehitlerimizi hürmetle, şükranla ve rahmetle yad ediyorum. O günden bugüne  gazilerimizden vefat edenlere rahmet, hayatta olanlara sağlık, huzur ve afiyet  diliyorum."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23