• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Aşılamada yeni dönem! Bakan Koca duyurdu

Yeniakit Publisher
2021-07-14 22:36:00 - 2021-07-15 02:23:31

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılamaya ilişkin alınan yeni kararları açıkladı.

 Yeniakit.com.tr 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, aşılanmaya ilişkin alınan yeni kararları aktararak, "Bilim Kurulumuz aşı uygulaması konusunda da bazı güncel gelişmeleri değerlendirdi. Elde edilen yeni bilgi ve tecrübelere göre 1. doz aşısı tamamlanan vatandaşlarımız için Sinovac aşısını olanlar 2. doz aşılarını 4 hafta sonra, Biontech aşısı olanlar ise 2. doz aşılarını ilk dozdan 3 hafta sonra olabilirler. Sistemlerimizde aşı hakkı buna uygun olacak şekilde tanımlanmıştır. Günü gelmişse randevunuzu alarak aşı olmaya gidebilirsiniz. Hedefimiz bayrama güvenle girmek için bayrama kadar 1. ve 2. doz aşılarımızı olmaktır." dedi.

'Tedbiri elden bırakmayalım' uyarısı yaptı

Bakan Koca, vatandaşlara tedbiri elden bırakmama çağrısı yaptı: "Aşı programımızın başarısına rağmen vaka sayılarında artış eğilimi var. Bu salgının henüz bitmediğinin göstergesidir. Elbette yeniden kısıtlamalara ihtiyaç olacak bir gündemde değiliz. Ancak, tedbirlere uymaz ve aşımızı olmazsak telafisi güç günlerle karşılaşabiliriz. Güçlü bir normale dönüşün şartı aşı olarak toplum bağışıklığı sağlanana kadar tedbirlere uymaktır. Bu vesile ile şimdiden Kurban Bayramınızı tebrik ediyor, sağlık ve mutlulukla nicelerine sevdiklerinizle beraber ulaşmanızı diliyorum."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Habib

Fransada binlerce kişi aşı karşıtı gösteri düzenliyor keza ingiltere de öyle. Tüm avrupa ve amerikaya yazılcak bu gösteriler. Bill ve ekibi kaybedecek.

Kenan

Asiyida olduk ne oldu 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23