• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Altaylı: Galatasaray bu süt kupası yüzünden...

Yeniakit Publisher
2017-02-07 08:52:00 -
Altaylı: Galatasaray bu süt kupası yüzünden...

Fatih Altaylı, Galatasaray'ın süt kupası yüzünden Avrupa cezasını çektiğini söyledi...

Bloomberg HT'de Fatih Kuşçu'nun sunumuyla yayınlanan "Spor Saati" programının yorumcusu Fatih Altaylı, GalatasarayAdası'nın tapusunu canlı yayında gösterdi. Altaylı, hafta sonunda oynanan Beşiktaş - Fenerbahçe, Başakşehir - Galatasaray maçlarında yaşananları da değerlendirdi.
 
Sultan 2. Abdülhamit'in 5. kuşak torunu olan Nilhan Osmanoğlu'nun Galatasaray Adası'nı istemesiyle ilgili olarak konuşan Altaylı, adanın hiçbir zaman Abdülhamit'e ait olmadığını tapuyu göstererek anlattı. 
 
"Sultan Abdülhamit ile arasında 21 yıl fark var. Biri doğduğunda diğeri neredeyse doğmamıştı. Bu kızcağızı ciddiye almak mümkün değil. Ailenin en büyüğü Lübnan'da yaşıyor. Dündar efendi Türkçe bile bilmiyor. Galatasaray, adanın tapusunu Balyan ailesinden aldı. Sultan Abdülmecid'e ait... Sultan Abdülmecid, borçlardan ötürü kayalığı Balyan ailesine veriyor. Burada kendilerine 2 katlı bir köşk yapıyorlar. Sonra Abdülhamit iktidarının son döneminde buraya el koyuyor. Galatasaray Adası hiçbir zaman Abdülhamit'e ait olmadı. Daha sonra yeniden Abdülmecid Vakfı'na devrediliyor. Daha sonra da Balyan ailesi dava açıyor. 1945'te Balyan ailesine geri veriliyor. Galatasaray Başkanı Sadık Giz de Balyan ailesinin varislerinden 1957'de bu adayı satın alıyor." diye konuştu.
 
"FENERBAHÇE TUZAK KURDU, HAKEM DE BUNA MÜSAADE ETTİ"
 
Derbiyle ilgili konuşan Altaylı, "Fenerbahçeli oyuncular, hakem Ali Palabıyık'ın kifayetsizliğini görünce tuzağa başladı, Oğuzhan da bu tuzağa düştü" dedi:
 
"Geçen hafta sen 'Şenol Hoca çok sakin. Futboldaki gerilim ortamına hiç girmiyor ve hakemler hakkında da hep olumlu konuşuyor' diye yorum yapınca ben de sana 'İşler lehine giderken öyle konuşmak kolay. Aleyhine dönünce bakalım o sükuneti koruyacak mı, o mühim' demiştim. Üstünden 6 gün geçince değişti. Şenol Güneş'i birden bire ateş bastı. Hakemlerle yetinmedi, Kjaer'in suratına da hamlede bulundu."
 
"5. dakikadan itibaren hakem maçta ezilmeye başladı. Bir tedirgin, gel-gitliydi... Fenerbahçe takımı çok belli ki Beşiktaş'ın asabını bozmaya çıkmış. Normal şartlarda Beşiktaş, Fenerbahçe'den çok çok üstün bir takım. Ne oldu, Beşiktaş bastırıyor, Fenerbahçe de ısırarak hafif centilmenliğin, futbolun dışına çıkıyor. Fenerbahçe bu işi çok iyi yapıyor. Bu gerilimi yaratan en iyi takım. Buna Beşiktaş'tan uyan ilk ve tek futbolcu Oğuzhan oldu. Oğuzhan sürekli Van Persie ile Alper'le didişiyor. İki pozisyon oldu. Özellikle Alper ile olanda iki kart verse karşılıklı her şey çözülecek. Ama hakem kıl kuyruk. Titrek, özgüvenli olmayan, okulun ezilen çocuğu gibi. Hakemsin bir kere sen koy ağırlığını. Hakemin kiyafetsizliğini görünce özellikle Fenerbahçeli oyuncular başladı tuzağa. Bu tuzağa da Oğuzhan düştü. Tosic'e müdahale yapıldı, direkt sarı kart olması lazım. Tosic kafasını uzattığı anda Van persie sanırsınki alnından mavzerle vurulmuş gibi kendini yere attı. Normalde bu hareket kırmızı kart ama Türkiye'de de dünyada da pek çok hakem karşılıklı iki sarı kart verip bunu geçiştirir. Bu kifayetsiz hakem kırmızı kart vermeye karar verdi. 85 kiloluk Van Persie uçup yere düşer mi. İlk hareketten sarı, abartılı ve hakemi aldatmaya yönelik bu hareketten dolayı da ikinci sarıyı verip kırmızı ile atmalıydı Van Persie'yi... Robin van Persie'nin rezillikleri sürüyor. Hiçbir Hollandalı oyuncu görmemiştim böyle. Van Persie, Alper, Oğuzhan, Şener'in de kırmızı kartsız bu maçı tamamlaması skandal. Hakem Tosic-RVP pozisyonunda başladı sonra da skandal yönetimine devam etti. Fenerbahçe'nin buz gibi golünü vermedi. Şenol Güneş'in 'akıllı olmalıydık' yorumu doğru. Ancak hakemin de Fenerbahçe'nin bu tuzağına müsaade etmesi bunu zor hale getirdi. Bu taktiği engellemek hakem denilen vatandaşın işi ama bu Ali Palabıyık, Mete Kalkavan gibi isimler hakem olmaktan çok uzak olduğu için bunu yapamıyorlar. 1 hafta dinlenir yine maç yönetir Ali Palabıyık."
 
"NOUMA 7 AY CEZA ALMIŞTI, BAKALIM VAN PERSIE NE CEZA ALACAK?"
 
Fatih Altaylı, Robin van Persie'nin yaptıklarının ağır suç olduğunu ise şu sözlerle ifade etti:
 
"Van Persie gibi geldiğinden beri efendi olan bir adam ne oldu da bu görüntüye kavuştu. RvP ve Alper yeni Emre Belözoğlu oldu. Arsenal'de beraber oynadıkları Van Persie için adamlık dersi verir demişti Oğuzhan. Bir maçta bitiyor bu adamlık. Bunlar biter, yeniden başlar önemli değil. Öfkeler geçince yeniden dostluklar başlar. Van Persie'nin yaptıkları çok ağır cezalık suç. Pascal Nouma bu hareketi yaptığında 7 ay ceza aldı. Aynı hareket... Tribünlere diliyle yaptığı hareket ne. İkisi de çirkin cinsel çağrışımlar yapan hareketler... Buna deliren birisi inse sahaya ne olacak! Nouma'nın yaptığı 7 aysa, Van Persie yaptığında kaç gün olduğunu haftaya görmemiz lazım. Ceza verebilecekler mi hatta disiplin kuruluna sevk edilecek mi göreceğiz. Hadi hakem görmedi, yardımcı bunu gördüğü zaman söyleyemiyor mu? Dediğinde de orta hakem bunu yalayıp yutuyor mu? Tosic'in başkasının akreditasyon kartıyla maç izlemesi 8 ila 24 maç ceza anlamına geliyor. Çocuk yapmaz bunları..."
 
"ŞENOL GÜNEŞ KARADENİZLİ, KENDİSİNİ TUTAMADI. FENERBAHÇE'DEN KORKMUŞ"
 

Altaylı, Şenol Güneş'in Kjaer'e yaptığı hareket ve maç taktiği ile ilgili olarak ise "Sonuçta Karadenizli. Haksızlığa karşı isyanları vardır ama sen koskoca Şenol Güneş'sin. Niye yapıyorsun, ne oluyor? Kjaer'in konuyla alakası ne peki. Bunların hepsi ceza sebebi. Sen teknik direktörsün, Robin van Persie'yi niye bekliyorsun? Her iki takımın hocalarının da hatası var. Advocaat hatalı zaten de Beşiktaş sahaya öyle mi çıkmalıydı? Şenol Güneş korkmuş. Oğuzhan kendi defansından top mu alır? 10 kişi kalınca Talisca mı çıkar oyundan? 10 kişiyle de Beşiktaş yenebilirdi. Fenerbahçe'de hiçbir şey yoktu. Talisca'yı almasan belki atacaksın" diye konuştu.
 
"EMRE UTANMASA, 'JOSUE BENİM KOLUMA ÇARPTI, KIRMIZIYI O GÖRMELİ' DİYECEK"
 

Altaylı, Başakşehir'in Galatasaray'ı 2-1 yenerek Sarı-Kırmızılılar'ı kupanın dışına itmesiyle ilgili olarak ise şunları söyledi: 
 
"Galatasaray, Başakşehir'i çok rahat eleyebilirdi. Galatasaray herkesi eleyebilir, herkese elenebilir. Öyle bir an geliyor, Galatasaray, Barcelona ile kafa kafaya oynayacak duruma geliyor. Hakem faktörünün bu maça etki etmesini gözardı etmek mümkün değil. Başakşehir, Galatasaray'ı 10-0 da yenebilirdi. Ofsayt pozisyonuna bir şey diyemeyiz. Gözden kaçar, olur. Emre'nin Josue'ye attığı bir değil iki dirsek olabilemez. Emre televizyonda çarptı diyor. Biz de Emre'yi tanımıyoruz ya! Utanmasa diyecek ki "Benim koluma çarptı. Josue'nin kırmızı kart görmesi lazım."
 
"GALATASARAY, BU SÜT KUPASI SAYESİNDE AVRUPA CEZASINI ÇEKİYOR"
 
Riekerink'in de hataları var. Artık kaybedecek bir şeyin kalmamış. Fikret Orman diyor ya; süt kupası diye... Madem süt kupası neden yedeklerle çıkmıyorsun o zaman? Süt kupası falan ama bir işe yarıyor. Galatasaray, süt kupası olmasa UEFA cezasını çekemeyecekti. Sneijder sakat, 3 hafta olmayacağı söyleniyor. Niye tren kaçarken çift santrafora dönmezsin. Sneijder'in yerine Josue'yi alıyorsun, alabilirsin orta sahada adama ihtiyacın var. Ama onun görevini Josue'ye mi verirsin, Selçuk'a mı verirsin! Kırmızıyı vermedi, ofsayttan gol yedin tamam ama Galatasaray olarak sen ne yaptın? Yarın ligde de Sneijder'in görevini Josue'ye verirsen yine aynı sonucu alırsın. 2 ile 2'yi çarpıp sonucu 5 beklemek ahmaklıktır.  Kayseri maçında Sneijder'in dışında Selçuk da oynayamayacakmış diye bir haber okudum. Galatasaray'ı sıkıntılı günler bekliyor olabilir. İlk golde Muslera olsa golü yemezdi."
 
"HAKAN ÇALHANOĞLU KONUSUNDA KİMSE TRABZONSPOR'A KIZMASIN"
 
Altaylı, son olarak Hakan Çalhanoğlu'nun ceza almasıyla ilgili olarak ise "Babanı menajer yapınca böyle oluyor işte. 200 bin euro için bu cezayı alıyor. Gitmediğin takımın parasını alıyorsun, parayı da geri vermiyorsun. Kimsenin de Trabzonspor'a kızma hakkı yok. Ailelerin menajer olduğu işlere, çok ortaklı menajerlik işlerine FIFA artık hiç sıcak bakmıyor" dedi.
HaberTurk

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23