AK Parti'den Trump'a tepki: Bu hastalıklı bir açıklamadır
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Trump'ın Türkiye'ye yönelik tehditkar açıklamalarına yanıt verdi. Kurtulmuş, "Trump’ın açıklaması her bakımdan hastalıklı bir açıklamadır." dedi.
AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş Ülke TV'de Mustafa Yıldız'ın sunduğu Odak Noktası'na konuk oldu ve çok önemli açıklamalarda bulundu.
AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye yönelik haddini aşan ifadeleri için sert ’Trump’ın açıklaması her bakımdan hastalıklı bir açıklamadır. CHP oynanan büyük oyunu görmüyorsa söylenecek söz yok.' dedi.
Kurtulmuş, Trump'ın haddini aşan ifadeleri için,
"Pervasız bir açıklama"
"ABD’nin ulusal çıkarları gereği askerlerini çekmekse bunun terör örgütüyle ne ilgisi var? ABD’nin orada bulunma nedeni DAEŞ’le mücadele değil mi ki, burada DAEŞ’le en çok mücadele eden Türkiye’dir. Orada da samimi değil bunlar. Gerçekten cehalet kokan ve pervasız bir kötülüktür. NATO çerçevesinde müttefikliği olan iki ülkedir.
"Hastalıklı bir açıklama"
Sayın Trump bu açıklamasını umarım tashih eder. Türkiye’nin ulusal çıkarlarıyla, ABD’nin ulusal çıkarlarıyla örtüşmektedir. ABD’nin milli menfaatleri daha fazla parçalanmış Ortadoğu’dan yanadır. Trump’ın maksadını aşan açıklamalarından bunu gayet iyi anlıyoruz. "Trump’ın açıklaması her bakımdan hastalıklı bir açıklamadır." dedi.