• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Parti'den son anketlere ilişkin açıklama: CHP seçmenleri...

Yeniakit Publisher
2021-05-16 13:22:00 -
AK Parti'den son anketlere ilişkin açıklama: CHP seçmenleri...

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Ünal, son anketlere ilişkin kritik bir detayı kamuoyu ile paylaştı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi'nde soruları yanıtladı.

Mahir Ünal'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısı

Kemal Kılıçdaroğlu'na baktığımda gördüğüm bir şey var. Kendiyle, yaşadıklarıyla yüzleşmekten kaçan ve sürekli başkasını konuşan bir profil görüyorum. 18 seçim kaybetmiş, asla özeleştiri yapmamış, koltuğuna yapışmış, çaresizlikle yüzleşmemiş bir adam görüyorum. Recep Tayyip Erdoğan'a baktığımdaysa gerçek üzerinden siyaset yapan, yaşadıklarıyla yüzleşen, Suriyeli çocukları anlatırken siyasi çıkarları düşünmeyen bir Recep Tayyip Erdoğan.

Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Biz, esnafımız için, insanımız için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz ama buna rağmen ulaşamadığımız birileri varsa helallik istiyoruz' diyor. Bu ne kadar insani bir şey. Bunun üzerine atlayan ve üzerinden hemen kendince siyaset üretmeye çalışan; yeri geldiğinde FETÖ'cülerin söyleminin sözcüsü haline gelen, PYD'lilere arkadaş diyen ama bunlarla asla yüzleşmeyen bir kişinin böyle bir ifade kullanmasının üzerine konuşmak bile abes diye düşünüyorum.

Yenilen pehlivan güreşe doymaz. Pehlivan daha yenilir yenilmez hemen kalkar dermiş ki hadi bir daha güreşelim. Kemal Kılıçdaroğlu yenilmeye doymadığı için her seçimden bir iki ay sonra hadi bir daha güreşelim moduna giriyor. Türkiye 2023'te, zamanı geldiğinde seçime gidecektir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Biz anketlerde soruyoruz. CHP'li seçmenin bile CHP'nin Türkiye'yi yönetme noktasında ciddi endişesi var.

Dursun Çiçek'in HDP'li bakan sözleri 

İYİ Parti ve CHP'nin temel sorunu şu: HDP'yle olan ittifaklarını açık şekilde ifade etmekten çekiniyorlar.

HDP'yle ittifaklarını bir türlü resmi bir ilişkiye döndürmüyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 10 bin kişiyi işten çıkardı, 16 bin kişiyi işe aldı. Ve bu 16 bin kişiyi işe alırken HDP'ye kontenjan verdiler. Bunu açıklamıyorlar.

HDP'nin PKK sorunu var, CHP ile İYİ Parti'nin HDP sorunu var. Bununla yüzleşmiyorlar.

Ali Babacan'dan orta aday açıklaması

Burada bir ahlak sorunu var. Çünkü siz o dönemde AK Parti milletvekilisiniz. Aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesine de imza atmışsınız. Ve aynı zamanda da Abdullah Gül'ün dostlar tarafından ortak aday gösterilmesinin de göbeğindeyim diyorsunuz.

Siyaseti gerçeklik üzerine inşa etmek yerine tasarlanmış bir zihin üzerine inşa ederseniz bir yerlerde bir şeyi unutursunuz. Bu görüşmelerin göbeğindeyim dediğiniz anda 2018'de AK Parti milletvekili olduğunuzu ve Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesine imza atmış olduğunuz gerçeğini unutursunuz.

Bunun kabul edilebilir, izah edilebilir bir tarafı var mı? Üstelik Sayın Babacan AK Parti'den ayrılırken istifa ederek ayrıldı. Üstelik kendince ahlaki bir tavır sergileyen bir yaklaşımla.

Türkiye 5 yıl kaybetti dediği dönemde ne yapılmış, bakalım: Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki bütün hakları koruma altına alınmış. Türkiye Libya'da ve dolayısıyla Doğu Akdeniz'de büyük kazanımlar elde etmiş. Türkiye yüz yıl sonra Kafkaslar'a dönmüş. Türkiye Karadeniz'de doğalgaz bulmuş. Türkiye pandemi sürecini büyük bir istikrarla yürütmüş.

Çin Büyükelçisi dedi ki: Biz en çok Türkiye'ye aşı verdik. 100 milyon dozluk aşımızın 27 milyon dozunu Çin'den aldık. Dünya aşı bulamazken Türkiye aşılamada 6 ülke arasında. Salgın sürecini Türkiye en iyi yöneten ülkelerden biri.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

CNKMR

Vallahi hiç bir güvenimizi boşa çıkarmadı. Bugün göğsümü gere gere ülkemin geldiği yerden gurur duyuyorum. Laf salatası yapmak muhaliflerin en iyi yaptığı şey. İhale vermek ne zamandan beri suç? 

SERTAN T

Ak parti seçmeni Resine güveni Başbakan yaptı, Güvendi Cumhurbaşkanı yaptı, Yine güvendi Başkanlık sistemiyle Başkan yaptı. Peki o ne yaptı ? 5 şirkete 220 milyar dolar ihale verdi, ülkeyi mafyanın arka mahallesi haline getirdi, gündelik çalışanları açlığa mahkum etti. Koy sandığı artık, sandıkta helalleşelim.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23