• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Parti-MHP iş birliği yerel seçimlerde de devam edecek

Yeniakit Publisher
2018-03-16 09:25:00 -
AK Parti-MHP iş birliği yerel seçimlerde de devam edecek

AK Parti, milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifak yapacağı MHP ile yerel seçimlerde de bazı illerde iş birliği yapmayı planlıyor.

AK Parti kurmayları, hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem de MHP lideri Devlet Bahçeli’nin mahallî seçimlerde ittifak yapılmasına ilişkin bir kanuni düzenlemeye soğuk bakmaları üzerine, bazı illerdeki belediye başkanlıkları konusunda ‘doğal ittifaklar’ kurulabileceğini dile getirdi. 

AK Parti kaynakları “Örtülü ittifak da diyebileceğimiz bir iş birliği gündeme gelebilir. Örneğin, MHP’nin kazanması ihtimalinin düşük olduğu yerlerde, MHP’ye belediye meclisi üyeliği konusunda bir kontenjan ayrılarak, AK Parti’nin adaylarının desteklenmesi formülü tartışılabilir” görüşünü dile getirdi.

Öte yandan, AK Parti ve MHP’nin seçim kampanyasını yürütürken, özellikle teşkilatlar ve adaylar arasındaki rekabette ‘nezaket kurallarına’ dikkat edilmesi konusunda, her iki parti yönetiminin de uyarısı olacak. AK Parti kurmayları “Cumhurbaşkanımız zaten her fırsatta, ittifaka zarar verecek söylemlerden kaçınılması konusunda uyarıda bulunuyor. Yerel seçim kampanyası sırasında da teşkilatlarımızı ve adaylarımızı uyaracağız. Sadece kampanyaya yönelik de değil. İki parti arasında millî bir iş birliği söz konusu. Bu iş birliğini bozacak bir tutum içinde olunmayacak” dedi.
(Türkiye)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23