• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"AK Parti hazırsa MHP dünden var"

Yeniakit Publisher
2016-11-02 07:10:00 - 2016-11-02 01:12:44
"AK Parti hazırsa MHP dünden var"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Madem idam cezasına ihtiyaç vardır, madem milletimiz bunu istemektedir, o halde bahaneye, kaçak güreşmeye, fuzuli konuşmaya gerek yoktur. AKP hazırsa, MHP dünden vardır” dedi.

YENİ AKİT / TBMMBahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gördükleri kadarıyla idam cezasına gönüllü olduğunu ve TBMM’ye getirilip kabulü halinde onaylayacağını şimdiden beyan ettiğini belirtti. Başbakan’ın da idam cezasının toplumsal bir talep olduğunu ifade ederek, Meclis’te uzlaşma olması halinde bunun mümkün olabileceğini söylediğini hatırlatan Bahçeli, geçmişte idam cezasını kaldıranların bugünlerde hararetle desteklemelerinin çelişkiden öte milli çağrı ve infiale duyarsız kalamamaları şeklinde okunması gerektiğini söyledi.

MHP’nin idam cezasına bakışının öteden beri net ve belli olduğunu aktaran Bahçeli, şöyle devam etti: “MHP, İmralı canisinin asılması konusunda mücadelesini gösterirken, karşımızda oluşan gökyüzü koalisyonu bunu engellemiş, hatta yıllarca bizi hak etmediğimiz şekilde suçlamıştı. Biz de değişen bir şey yoktur, duruşumuz aynıdır. Aynı olmayan, bizi dün eleştirenlerin bizim çizgimize gelmeleridir. Bu durum siyasetimizin tutarlılığı kadar, doğruluğunu da tescil etmektedir. Madem idam cezasına ihtiyaç vardır. Madem milletimiz bunu istemektedir. O halde bahaneye, kaçak güreşmeye, fuzuli konuşmaya gerek yoktur. AKP hazırsa, MHP dünden vardır. Sayın Başbakan’a diyorum ki gelin bu işi bitirelim, milletimize ve ülkemize düşmanlık yapanların hakkından gelelim. Terör, savaş ve çok yakın savaş suçlarına idam cezasını düzenleyen tasarı veya teklif TBMM gelmesi halinde, MHP, Türk milletinin talep ve beklentileri doğrultusunda gereğini yapacaktır. İdam cezasına karşı gelen, şimdiden ikaz eden AB komiserleri kendi işlerine baksın, bizim sözünü dinleyeceğimiz tek merci Türk milletidir. Türkiye, Brüksel’den değil Ankara’dan, TBMM’den yönetilmektedir.” 

MHP’nin, Türkiye’nin temel ve gittikçe karmaşıklaşan sorunlarının çözülmesinden yana olduğunu, hükümet sistemleri üzerindeki tartışmaların son bulmasını ümit ettiklerini dile getiren Devlet Bahçeli, fiili durumun sonlandırılarak devlet ve toplum hayatını tesiri altına alan hukuksuzluğun bıçak gibi kesilmesini arzuladıklarının altını çizdi. “2007 yılında 367 tıkacını açarken aynı düşünceyle hareket etmiştik. Başörtüsü sorununun çözümünde de duruşumuz benzerdi” ifadelerini kullanan Bahçeli, AK Parti’nin medyada özet halinde yer bulan anayasa teklifinin resmen kendilerine ulaşmadan peşinen yorum yapmanın yersiz ve faydasız olacağına dikkati çekti. 

“ÖNCE TEKLİFİ GÖRECEĞİZ”

“Hazırlanan teklifi önce göreceğiz, sonra değerlendireceğiz, daha sonra da bir karar ve kanaate varacağız. Bizi anlaşılmaz bulanlar, sözlerimizin şifrelerini çözmeye çalışanlar biraz daha sabrederlerse pek yakında muratlarına ereceklerdir” diyen Devlet Bahçeli, şunları söyledi: “MHP olarak Türkiye’nin anayasal yörüngeye kavuşturulmasını, fiili açmaz ve çatlağın onarılmasını acil görüyoruz. Aksi halde hesapta olmadık sorunların ortaya çıkabileceğini, daha şiddetli kriz ve kaos dalgasının ülkemize çarpabileceğini düşünüyoruz. Çözüm demokrasidedir, çare TBMM’nin iradesinde saklıdır. Biz, bu iradeye saygılı ve bağlıyız. Milletimizin tercihlerine de her şart altında sadığız. Beklentimiz ve ümidimiz partimizin yeni anayasa hazırlığı kapsamında yaptığı sağduyulu, ahlaklı, samimi ve dürüst çağrılarının cevap bulması, Türkiye’nin bir sorunundan, bir kamburundan daha kısa süre içinde kurtulmasıdır.”

 “CHP’NİN KURYUK ACISI VARDI”

Devlet Bahçeli, son günlerde MHP’yi hedef alan CHP’yi sert bir dille eleştirerek “7 Haziran seçimlerinde bizi yüzde 60’lık bloka mahkûm etmeye kalktılar. PKK ve İmralı canisiyle ortaklığa sürüklemeye çalıştılar. CHP’nin kuyruk acısı buraya kadar dayanmaktadır” dedi. MHP’nin AK Parti’nin önünü açtığını iddia edenlerin milli iradenin hazımsızları olduğunu belirten Bahçeli, demokrasi vurgusunda bulunarak, “Ne yapsaydık sandıkta bulamadığımızı sokakta mı arasaydık Demokraside göremediğimizi kaosla mı elde etseydik? Biz yalnız da Türkiye’nin önünü açar, düğümleri çözeriz” dedi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23