• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ahmet Kaya

Yeniakit Publisher
2020-09-30 19:24:00 -
Ahmet Kaya

Ahmet Kaya kimdir? | Besteci, şair, şarkıcı Ahmet Kaya'nın hayatı merak ediliyor. Pek çok kişi 'Ahmet Kaya'nın şarkıları nerede dinlenir?' sorusunun cevabını araştırıyor. Ahmet Kaya şarkısı dinle | Ahmet Kaya besteleri | Ahmet Kaya şarkısı indir.

Ahmet Kaya biyografisi | 2000 yılında vefat eden Ahmet Kaya besteleri, şarkıları ve şiirleriyle halen internette araştırılıyor. Peki, Ahmet Kaya kimdir?

Ahmet Kaya kimdir?

Ahmet Kaya hayatı | Ahmet Kaya 28 Ekim 1957'de Malatya'da dünyaya geldi. Ailesinin beşinci çocuğu olarak dünyaya gelen Ahmet Kaya henüz altı yaşında babasının hediye ettiği bağlama ile müzik tutkusuna bağlandı. Ahmet Kaya, ilkokulu Malatya'da tamamladı. Okuldan kalan vakitte Kaya plak ve kaset satarak ailesine maddi yönden destek olmaya çalışıyordu. 1972 yılında Kaya Ailesi geçim sıkıntıları sebebiyle Malatya'dan İstanbul'a göç etti. Aile Kocamustafapaşa'ya yerleşti.

Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılan bir etkinlik sırasında Ahmet Kaya Ruhi Su ile tanıştı. 1978 senesinde Gelibolu'da askerlik yapan Kaya, askeri orkestra ile müzik çalışmalarını sürdürdü.

Askerden döktükten sonra Ahmet Kaya yaşamını Emine Kaya ile birleştirdi. 1982 yılında çiftin kızları Çiğdem dünyaya geldi.

Yazdığı besteler ve sesiyle geniş bir hayran kitlesine ulaşan Ahmet Kaya müzik kariyerini yanı sıra siyasi görüşleri sebebiyle gündemde yer aldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ahmet Kaya 16 Kasım 2000'de Paris'te albüm kayıtlarını sürdürürken geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Ahmet Kaya'nın mezarı nerede?

2000 yılında yaşamını yitiren Ahmet Kaya'nın mezarının nerede olduğu merak ediliyor. Kaya'nın cenazesi 17 Kasım 2000'de Paris'in Père Lachaise Mezarlığı'na defnedildi. 

Ahmet Kaya şarkıları

Ahmet Kaya şarkılarını dinlemek isteyenler nereden nasıl ücretsiz müzik dinleyeceklerini araştırıyor. Youtube ve Youtube Müzik üzerinden Ahmet Kaya şarkılarını dinleyebilirsiniz. Ayrıca ücretli ve ücretsiz hizmet veren müzik uygulamalarından da şarkı dinleyebilirsiniz.

Ahmet Kaya şarkısı indir Youtube

Youtube videolarının nasıl indirileceği merak ediliyor. Youtube’dan doğrudan video, şarkı indirmek mümkün değil. Bu sebeple Youtube videosu indiren sitelerden yararlanabilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Dilaraeyfc

Artık seninle duramam Bu akşam çıkar giderim Hesabım kalsın mahşere Elimi yıkar giderim Sen zahmet etme yerinden Gürültü yapmam derinden Parmaklarım üzerinden Su gibi akar giderim Artık sürersin bir sefa Ne cismim kaldı ne cefa Şikayet etmem bu defa Dişimi sıkar giderim Bozar mı sandığın acılar Belaya atlar giderim Kurşun gibi mavzer gibi Dağ gibi patlar giderim Kaybetsem bile her şeyi Bu aşkı yırtar giderim Sinsice olmaz gidişim Kapıyı çarpar giderim Sana yazdığım şarkıyı Sazımdan söker giderim Ben ağlayamam bilirsin Yüzümü döker giderim Köpeklerimden kuşumdan Yavrumdan cayar giderim Senden aldığım ne varsa Yerine koyar giderim Ezdirmem sana kendimi Gövdemi yakar giderim Beddua etmem üzülme Kafama sıkar giderim
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23