• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ağzı körelmiş makası bilemek için uygulanacak yöntemler

Yeniakit Publisher
2018-08-16 18:25:00 -
Ağzı körelmiş makası bilemek için uygulanacak yöntemler

Körelmiş makas ağzını nasıl bilenir? Körelmiş makas ağzını bilemek için hangi yöntemlere başvurmak gerekir?

Dışarıdan aldığınız makaslar bir süre sonra ilk alındığı zamanlardaki gibi keskin olamayabiliyor. Kesmek için birkaç defa hareket ettirmek durumunda kaldığınız makası yeniden keskin hale getirmek için yapmanız gerekenler çok basit. İşte makas ağzını keskin hale getirmek için yapmanız gerekenler...

1- ZIMPARA KAĞIDI

Makas ağzını keskinleştirmek için ince bir zımpara kağıdını makas ile kesmeniz yeterlidir. Zımpara kağıdının kumlu tarafını üstte kalacak şekilde tutarak katlayın. Daha sonra uzun şerit halinde makas ile gidebildiğiniz kadar gidin. Böylelikle makasın ucu daha da keskin bir hal alacak.

2- ALÜMİNYUM FOLYO

Alüminyum folyoyu tıpkı zımpara kağıdında olduğu şekilde katlayın. Ancak, burada iki defa değil de birkaç kez katlamanız gerekir. Daha sonra şerit kesmeye devam edin.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

3- TORNAVİDA

Makası tornavidanın metal tarafının arasında olacak gibi tutun. Makası tornavidanın arasında dikey pozisyonda sonuna kadar indirmeye çalışın. Makas tornavidayı kesemeyeceği için dışa itecektir, daha sonra tekrar içine sokup aynı işlemi tekrarlayın. Sürtünme yoluyla makas ağzı keskinleşecektir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23