• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'yi sarsacak iddia! Gerilla yapılanmaları kuruluyor

Yeniakit Publisher
2019-06-26 14:45:00 -
ABD'yi sarsacak iddia! Gerilla yapılanmaları kuruluyor

Batılı güvenlik yetkililerine dayandırılan haberde, İran’ın ABD ve diğer Batı hedeflerine saldırmak amacıyla Afrika’da gerilla ağı kurduğu iddia edildi.

Daily Telegraph'ın batılı güvenlik yetkililerine dayandırdığı haberinde İran'ın yaptırımlar karşısında ABD’ye ve diğer Batı hedeflerine saldırmak için Afrika’da gerilla ağı kurduğu iddia edildi.

Habere göre gerilla yapılanması emrini verense İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani. Hücrelerin ABD ve batı elçiliklerini hedef alacağının iddia edildiği haberde Sudan, Çad, Gana, Nijer, Gambiya ve Orta Afrika Cumhuriyeti dahil olmak üzere birçok Afrika ülkesinde aktif olduğu belirtildi.

Haberde gerilla yapılanması içerisinde Devrim Muhafızları tarafından Suriye ve Irak'taki İran kamplarında eğitim alan yaklaşık 300 kişinin bulunduğu belirtildi.

Eğitim alanlarından birinin de Irak'ın güneyindeki Necef kentindeki İran üssü olduğu ifade edildi.

"Hizbullah Londra'da"

Gazete, bu ayın ilk yarında gündeme getirdiği "Hizbullah Londra'da silah üretiyor" haberine atıfta bulundu. Söz konusu haberde İngiliz iç istihbaratı MI5'in Londra'da bir Hizbullah askeri yakaladığı ve bununla birlikte ev yapımı bombalarda kullanılan üç tondan fazla amonyum nitrat ele geçirildiği iddia edilmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Habere göre İngiliz yetkililer, yakalanan hücrenin 2015 yılında İran'ın nükleer anlaşmayı imzalamasından sonra kurulduğunu düşünüyor.

Bu haberden kısa süre sonra Dış Politika dergisi Foreign Policy'de de "Hizbullah'ın New York'ta ne işi var?" isimli bir makale yayınlanmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

takii

büyük şeytan deccalin iranı dünya da küçük düşürmek için yalanlarından bir tanesi en büyük terör sevici deccal dir

Rabia Zafer

Bu Haber Doğru İse Çok İyi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23