• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'de camiye İslamofobik saldırı

Yeniakit Publisher
2021-04-27 00:45:00 - 2021-04-27 00:49:20
ABD'de camiye İslamofobik saldırı

ABD'de bir camiye İslamofobik saldırı düzenlendi. İslam Toplumu Merkezi'ne gece gelen bir kişi caminin camlarını kırarak etrafa zarar verdi.

ABD'nin Minnesota eyaletine bağlı Moorhead şehrinde bir camiye İslamofobik saldırı düzenlendi.

Yerel basında yer alan habere göre, Moorhead Fargo İslam Toplumu Merkezi'ne gece gelen bir kişi caminin camlarını kırarak etrafa zarar verdi. Sprey boya ile cami duvar ve kapılarına İslam karşıtı yazılar yazan saldırgan, cami girişine gamalı haç çizdi.

Polisin yayımladığı güvenlik kamerası kayıtlarında saldırganın tanınmamak için kamuflaj ceket ve koyu bir kar maskesi kullandığı görüldü.

Moorhead Belediye Başkanı Shelly Carlson, yaptığı açıklamada, ramazan ayında yapılan bu saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Moorhead'te nefrete yer yok. Müslüman toplumunun yanındayız." ifadesini kullandı.

Öte yandan Minnesota Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), camiye yapılan saldırının nefret suçu kapsamında soruşturulması çağrısında bulundu. Olayın Moorhead polis departmanı ve Fargo Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından incelendiği kaydedildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

asim keskin

Islamofobik yazmayin be kardesim Islam düsmani yazi deyin..Fobi=psikolojik bir korlku türüdür. burada islamdan korkulacak bir durunmdam söz edilmiyor yapilan bir düsmanliktan bahsediliyor. niye bu saldiriyi kücümsüyor yada sirinlestiriyorsunuz.

Biz bu işareti avrupada sanırdık

Hep böyle kandırıldık demek, bunun başı abd, miş bir insana olsa anlarım din insanları terbiye etmek için var bunu bilmeyen insan olmayanda var bu yaptıgını insan anlar, da, bu mabbetler, bir olan Allahımıza hakaretler.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23