• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

24 terör yuvası imha edildi!

Yeniakit Publisher
2015-09-30 20:12:00 - 2015-09-30 20:21:56
24 terör yuvası imha edildi!

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Dağlıca ve Yüksekova'da icra edilen hava harekatı ile bölücü terör örgütüne ait 24 hedefin imha edildiğini bildirdi.

Hakkari Dağlıca ve Yüksekova'da icra edilen hava harekatı ile bölücü terör örgütüne ait 24 hedefin (doçka mevzisi, barınak ve sığınak) imha edildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, dün Hakkari Şemdinli-Yüksekova yolu üzerindeki Tuhi köprüsünde el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneği tespit edildi. EYP'nin imhası için bölgeye bir taktik tekerlekli zırhlı araç gönderildi. Bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce, daha önceden döşenen EYP patlatıldı ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu. Saldırıda iki asker şehit oldu, üç asker de hafif şekilde yaralandı. 

Olayın ardından bölgede başlatılan kara ve hava destekli operasyonda bir terörist silah ve teçhizatı ile birlikte ölü olarak ele geçirildi. 

HAKKARİ'DE HAVA HAREKATI

Hakkari Dağlıca ve Yüksekova'da icra edilen hava harekatı ile bölücü terör örgütüne ait 24 hedef, (doçka mevzi, barınak ve sığınak) imha edildi. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bitlis-Hizan karayolunun kontrolü esnasında tespit edilen dört adet EYP imha edildi. Bölgenin emniyetini alan unsurlara, bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan silahlı saldırıda bir asker hafif şekilde yaralandı. 

Bölgede başlatılan kara ve hava destekli operasyon devam ediyor.

YÜKSEKOVA'DA BİR TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari Yüksekova'da icra edilen operasyonda bir terörist, bir adet kaleşnikof piyade tüfeği, beş adet dolu şarjör, bir adet RPG-7 roketatar ve mühimmatı, iki adet el bombası ve bir adet havan mühimmatı ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.

Hakkari merkezde ve Şemdinli'de bölücü terör örgütünden kaçan iki terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

EYP İLE İKİ SİVİL YARALANDI

Şırnak'ın Uludere ilçesinde teröristlerce yola döşenen EYP'nin patlaması sonucunda iki sivil yaralandı.

Hatay Dörtyol'da özel bir GSM şirketine ait baz istasyonuna teröristlerce EYP kullanmak suretiyle yapılan saldırıda, baz istasyonunda maddi hasar meydana geldi.

AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23