• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

19 Mayıs liderler fotoğrafı ne mesaj veriyor?

Yeniakit Publisher
2019-05-20 12:55:00 - 2019-05-20 14:25:50
19 Mayıs liderler fotoğrafı ne mesaj veriyor?

Samsun'daki 19 Mayıs töreninde Tütün İskelesi'nde siyasi parti liderlerinin yer aldığı fotoğraf karesi kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Liderler fotoğrafını yeniakit.com.tr’ye değerlendiren Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (ULİSA) Müdürü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, “Türkiye düşmanlarına ‘100 yıl da geçse unutmadık. Aynı yerde bir ve beraberiz’ mesajıdır.” dedi.

 İsmail Uğur  yeniakit.com.tr 

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılında Samsun’da gerçekleştirilen törenlerde siyasi parti liderlerinin çektirdiği toplu fotoğraf geniş yankı uyandırdı. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (ULİSA) Müdürü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Devlet Bahçeli, Mustafa Destici ve Doğu Perinçek’in yer aldığı hatıra fotoğrafını yeniakit.com.tr’ye değerlendirdi.

“Milli mücadele bitmedi” mesajıdır

Uluslararası alanda çok gergin bir politik dönemin yaşandığına işaret eden Profesör Bilgin, “Akdeniz’de savaş tamtamları çalıyor. Ortadoğu’daki gerilim ve güç gösterilerinin dozu her geçen gün artıyor. Türkiye’nin etrafı adeta ateş çemberi olmuş durumda. 100 yıl yaşanan milli mücadele ortamına benzer bir ortamla karşı karşıyayız. Böyle gergin bir ortamda en büyük güç, içeride tesis edilecek birlik ve beraberlik ruhudur. Bu fotoğraf karesi, ‘100 yıl geçse de yaşananları unutmadık, aynı ruhla aynı yerde birlik ve beraberlik içinde mücadeleye hazırız’ mesajıdır.” şeklinde konuştu.

“Türkiye İttifakı” çağrısı makes bulmuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir süre önce dillendirdiği ‘Türkiye İttifakı’ çağrısının toplumun her kesiminde destek gördüğünü vurgulayan Profesör Bilgin, şöyle devam etti: “Uzun bir süredir iç siyasette sert bir üslup vardı. Türkiye son dönemlerde zor süreçlerden geçti. Bir taraftan 15 Temmuz kalkışmasıyla karşı karşıya kaldık. Son 5 yılda 5 seçim yaşandı. Dış politikada durum ortada. Tüm bunların yansımalarıyla iç siyasette bir takım gerginlikler ve soğuk atmosfer oluştu. Bu gerginliğin giderilmesi gerekiyordu ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın ‘Türkiye İttifakı’ çağrısı buna yönelik bir çağrıydı ve Samsun’da verilen o fotoğraf, Cumhurbaşkanı’nın çağrısının makes bulduğunu gösteriyor.”

Millet siyasi gerginlik istemiyor

İstanbul seçiminden sonra Türkiye’nin önünde seçim yapılmayacak 4 yıllık bir süre olduğunu belirten Profesör Bilgin, sözlerini şöyle tamamladı: “Yeni dönemde artık milletin de beklentisi sorunların çözümüne yönelik atılan adımlar olacaktır. Özellikle vatandaşın ekonomik sorunların çözümüne yönelik büyük beklentisi var. Siyasi partiler elbette birbirini eleştirecek ama yıkıcı eleştiri olmamalı. Millet lüzumsuz tartışmaları ve gerginlikleri tasvip etmiyor. Siyasetçilerin birlik ve beraberlik içinde Türkiye’nin sorunlarına çözüm bulmasını istiyor. Ötekileştirici değil birleştirici bir siyaset dilinin etkin olmasını istiyor. Devletin de bu mesajı aldığını düşünüyorum. Tüm siyasi parti liderlerinin yer aldığı o fotoğraf karesi, siyasetçilerin de milletin mesajını aldığını gösteriyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23