• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

17-25 Aralık darbe girişiminin perde arkası ortaya çıktı! "Başaracaklarını düşünüyordum ancak beni yanılttılar"

Yeniakit Publisher
2019-12-25 21:24:00 - 2019-12-25 21:32:08
17-25 Aralık darbe girişiminin perde arkası ortaya çıktı! "Başaracaklarını düşünüyordum ancak beni yanılttılar"

17/25 aralık soruşturmasında, FETÖ kumpasının ayrıntıları itirafçıların anlattıklarıyla bir bir ortaya çıktı. Gizli toplantılar yapıldı, darbe planı ince ince örüldü. Gülen'in onayı alındıktan sonra örgüt üyeleri düğmeye bastı.

Buket Aydın'la Kanal D Ana Haber, 17/25 Aralık soruşturmasında FETÖ kumpasını bir bir anlatan itirafçıların ifadelerine ulaştı.

Hükümete yönelik 17/25 Aralık kumpasında itirafçıların yeni ifadeleri ortaya çıktı. İtirafçı olan mahrem imamlar planın İstanbul'daki örgüt toplantısında hazırlandığını ve Gülen'in onayıyla harekete geçildiğini söyledi. Bir itirafçı da Amerika ziyaretinde Gülen'in kendisine, 'başaracaklarını düşünüyordum; ancak beni yanılttılar' dediğini anlattı.

Darbe planı ince ince örüldü

Gizli toplantılar yapıldı, darbe planı ince ince örüldü. Gülen'in onayı alındıktan sonra örgüt üyeleri düğmeye bastı. 17/25 aralık soruşturmasında, FETÖ kumpasının ayrıntıları itirafçıların anlattıklarıyla, bir bir ortaya çıktı.

'Erdoğan legal yollardan çabalarımıza cevap vermezse, başka yollar deneriz'

Soruşturmada itirafçı bir mahrem imam, 17/25 Aralık öncesi emniyetteki FETÖ yapılanmasının istanbul sorumlusuyla görüşmesini anlattı. İfadeye göre, görüşmede dershanelerin kapatılması konusu gündeme geldi. Veysel kod adlı FETÖCÜ, 'Erdoğan legal yollardan çabalarımıza cevap vermezse, başka yollar deneriz' dedi. Sonra da FETÖ elebaşını kast ederek, "Dayı izin verirse icraata geçilir' diye ekledi.

İtirafçı, FETÖ'nün MİT imamı Murat Karabulut, Jandarma imamı Ali Çakmak ve dış medya imamı Necdet Conger'in toplantı için buluştuğunu, ardından dış basında hükümet aleyhinde haberler çıktığını söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'Bu daha başlangıç, kartopu gibi büyüyecek'

17/25 aralık kumpasına örgütün İstanbul'da yaptığı aylık toplantıda karar verildi. Gülen'in onayı alındıktan sonra, FETÖ'nün hukuk ve emniyet yapılanması harekete geçti. İtirafçı bir başka mahrem imama göre Murat Karabulut, Kumpas için örgütün emniyet yapılanmasıyla birlikte çalıştı. Operasyon sabahı da 'Bu daha başlangıç, kartopu gibi büyüyecek' dedi.

"Ne olursa olsun Bilal Erdoğan'ı alacaksınız"

Bir başka MİT imamı Bülent Bişer, operasyona katılan polislere,"Ne olursa olsun Bilal Erdoğan'ı alacaksınız" talimatı verdi. Ancak bazı polisler talimata uymayınca bu gerçekleşmedi.

FETÖ imamı Karabulut, 17 Aralık'tan birkaç gün sonra da, 'Sıra Hakan Fidan'a da gelecek' dedi.

AK Parti'nin seçilmemesi için ikna çalışması

İtirafçıların ifadesine göre, kumpasın hemen ardından örgüt üyeleri ilk kez memleketlerine gönderildi. Üyelerden, AK Parti'nin seçilmemesi için ikna çalışması yapmaları istendi. Hazırlanan listelerle de hangi partinin destekleneceği vurgulandı. Bu talimatı da FETÖ'nün siyaset ve medya imamı Ahmet Hamdi parlak verdi.

'Efkan Ala olaya seri ve agresif bir şekilde müdahale etti'

MİT imamı Bülent Bişer, bir itirafçının 'kumpas neden başarısızdı' sorusuna 'Efkan Ala olaya seri ve agresif bir şekilde müdahale etti' yanıtını verdi.

Örgütün mahrem imamı olan bir itirafçı ise, 2014'teki Amerika ziyaretinde, FETÖ elebaşının 'Arkadaşlardan çok umutluydum, başaracaklarını düşünüyordum ancak beni yanılttılar' dediğini anlattı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ayhan sırma

Pislikler

necmi

Kim nasıl hangi dönem de hangi okulu amirliği memurluğu müfettişliği nasıl kazanmış a bakmadan rehavet 2 ikinci menderes vakasının yaşatabilir mazallah esnaf yapılanması üzerinde duruldumu memur yapılanması gibi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23