• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

126 ülkeye sandık kurulacak

Yeniakit Publisher
2013-01-26 00:00:00 - 2013-01-26 00:16:34
126 ülkeye sandık kurulacak

YSK Başkanlığı sona eren Ali Em, yurt dışındaki Türk vatandaşlarının oy kullanmalarını sağlamak amacıyla yapılan düzenleme kapsamında, takriben 126 ülkede sandık kurmayı planladıklarını, kurulacak sandık sayısının 300-500 arasında olabileceğini söyledi.

ANKARA -Görev süresi önceki gün sona eren Em, devir teslim öncesinde son röportajını AA’ya verdi.
YSK üyeliğine Yargıtay Genel Kurulu’nca 2007 yılında seçildiğini ve 2010 yılından bu yana başkanlık görevini yürüttüğünü hatırlatan Em, başkanlığı döneminde, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa değişikliklerinin halk oyuna sunulmasına ilişkin seçim, 17 Ekim 2010’da yapılan HSYK üyeliği seçimi ve 12 Haziran 2011’deki 24. dönem milletvekili genel seçimlerini yaptıklarını anlattı.
Başkanlığı döneminde şeffaf sandık uygulamasına geçildiğini, kabinlerin yenilendiğini dile getiren Em, ‘’Neyin ne şekilde yapıldığı herkesin gözü önünde gerçekleşmiş oldu’’ dedi.
Ali Em, daha önceki seçimlerde uygulanan parmak boyama işlemini de sona erdirdiklerini anlatarak, mükerrer oy kullanımının önüne geçmek için TC kimlik numarasına göre seçmen kütüklerini oluşturduklarını, bu nedenle mükerrer kayıt ve oy kullanımının mümkün olamayacağını kaydetti. Em ayrıca, ‘’Hayatını başkasının yardım ve bakımı olmadan devam ettiremeyecek şekilde sürekli olarak evinde yatağa bağlı olan ve oy verme günü sandığa gidemeyecek durumda olan seçmenler bu durumlarını sağlık raporlarıyla belirlemeleri halinde sandığı onların ayağına götürmeyi, yani gezici, mobil sandık uygulamasına geçmeyi düşünüyoruz. Engellilerin seçim zamanı hem oy kullanmaları hem de gerek resmi gerek özel televizyonlarda yapılan propagandaları engelli vatandaşlarımızın anlamasına imkan sağlayacak şekilde alt yazı ve işaret dili de olacak’’ dedi. Em, Türkiye’deki seçmen sayısının 51 milyon 560 bin olduğunu, yurtdışındaki 2 milyon 680 bin seçmenle bu sayının 54 milyonu aşacağını da söyledi.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23