• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
9
Su böreği tarifi | El açması pratik su böreği yapımı

2020-05-21 22:02:04
Su böreği tarifi | El açması pratik su böreği yapımı

El açması su böreği yapımı bayram yaklaşırken merak edilen tarifler arasında. Ramazan bayramı yaklaşırken bayram sofraları için yapılacaklar şimdiden belirleniyor. Su böreği tarifi bayram sofralarının lezzetli tariflerinden. Peki, el açması su böreği nasıl yapılır?

#1
Foto - Su böreği oldukça zahmetli olan ve yapılması tecrübe isteyen bir börektir. Su böreğini hazır yufkadan uygulama imkanı da vardır. Buna yalancı su böreği denilir ancak; gerçeğini yapmak ve yemek bu zahmete değecek lezzettedir.

Su böreği oldukça zahmetli olan ve yapılması tecrübe isteyen bir börektir. Su böreğini hazır yufkadan uygulama imkanı da vardır. Buna yalancı su böreği denilir ancak; gerçeğini yapmak ve yemek bu zahmete değecek lezzettedir.

#2
Foto - Su böreği tarifi malzemeleri:

Su böreği tarifi malzemeleri:

#3
Foto - Tam buğday unu( Aldığı kadar) 6 yumurta Yarım çay bardağı su Tuz

Tam buğday unu( Aldığı kadar) 6 yumurta Yarım çay bardağı su Tuz

#4
Foto - Su böreği içi ve üzeri için:

Su böreği içi ve üzeri için:

#5
Foto - 250gram çökelek 1 demet maydanoz 1/2 kg tereyağı (tercihe göre daha az olabilir)

250gram çökelek 1 demet maydanoz 1/2 kg tereyağı (tercihe göre daha az olabilir)

#6
Foto - Su böreği yapılışı:

Su böreği yapılışı:

#7
Foto - 2 su bardağı un bir kaba konulur ortası açılarak, yumurtalar, su ve tuz konulur. Parmaklarla karıştırılarak özleştirilir ve 20 dakika boyunca katı bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Hamur kesilerek hava kabarcığı kalmaması olmuştur demektir. 10-12 bezeye kesilerek ayrılır. Unlanarak bezeler tek tek açılır. Çok ince açılmalıdır. Her yufka bitiminde kurumasın diye dörde katlanarak bir bez üzerine konulur. Peynir ve maydanozla iç harcı hazırlanır.

2 su bardağı un bir kaba konulur ortası açılarak, yumurtalar, su ve tuz konulur. Parmaklarla karıştırılarak özleştirilir ve 20 dakika boyunca katı bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Hamur kesilerek hava kabarcığı kalmaması olmuştur demektir. 10-12 bezeye kesilerek ayrılır. Unlanarak bezeler tek tek açılır. Çok ince açılmalıdır. Her yufka bitiminde kurumasın diye dörde katlanarak bir bez üzerine konulur. Peynir ve maydanozla iç harcı hazırlanır.

#8
Foto - Tereyağı bir kapta eritilir. Bol soğuk suyu bir kaba koyalım. Geniş bir tepsi yağlanır. Büyük bir tencerede içerisine tuz atılır ve kaynatılır. Hazırlanan yufkalar önce kaynar suda 1-2 dakika pişirilir çıkarılır. Soğuk su olan kaba konur ve hafif elle suyu sıkılarak yağlanmış tepsiye hamur buruşturularak yayılır. Her hamur arasına bir kaşık tereyağı serpilir. Yufkaların yarısı işlem tamamlanınca üzerine iç harcı dağıtılarak konulur. Sonra kalan yufkalar aynı işlemle üzerine yayılır. Üstüne yağ serpilir. 200°C ısıtılmış fırında 40 dakika alt üst kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılır ve servis tabağına ters konularak hazırlanır. Afiyet olsun!

Tereyağı bir kapta eritilir. Bol soğuk suyu bir kaba koyalım. Geniş bir tepsi yağlanır. Büyük bir tencerede içerisine tuz atılır ve kaynatılır. Hazırlanan yufkalar önce kaynar suda 1-2 dakika pişirilir çıkarılır. Soğuk su olan kaba konur ve hafif elle suyu sıkılarak yağlanmış tepsiye hamur buruşturularak yayılır. Her hamur arasına bir kaşık tereyağı serpilir. Yufkaların yarısı işlem tamamlanınca üzerine iç harcı dağıtılarak konulur. Sonra kalan yufkalar aynı işlemle üzerine yayılır. Üstüne yağ serpilir. 200°C ısıtılmış fırında 40 dakika alt üst kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılır ve servis tabağına ters konularak hazırlanır. Afiyet olsun!

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı